XMG U705 screen problem

Discussion in 'Sager and Clevo' started by marcos669, Nov 16, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marcos669

    marcos669 Notebook Evangelist

    Reputations:
    359
    Messages:
    300
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    41
    Hi everyone

    For the last couple of months the screen of my XMG U705 has begin doing weird stuff when opened in the 90 degree range or so, it started by just flickering a little, but it is going to worse and now in certain angles it just goes completely mad

    So before doing anything I would like to ask if anyone has experience doing RMA with XMG and in that case how has it gone, how quick they are, etc..
    [​IMG]
     
  2. Derek@TecnotecPC

    Derek@TecnotecPC Company Representative

    Reputations:
    0
    Messages:
    69
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    16
    Your best source of information of what their turnaround time is at this time would be to ask them directly. They should be able to give you a complete overview of the process, their average times and where they are at now, and what they think the problem is. These times can change week to week and what somebody else has seen may not be what their current turnaround is.

    In your case that's probably a bad display cable and I'd recommend trying to reseat it if you feel comfortable doing so. If that doesn't fix anything you'll probably need to replace the cable entirely which they can most likely do or you can try to buy yourself online.
     
    XMG likes this.
  3. XMG

    XMG Company Representative

    Reputations:
    695
    Messages:
    1,725
    Likes Received:
    2,082
    Trophy Points:
    181
    As Derek said it's 99% likely a bad screen cable which will need replacing, it's not something that's easy to do so we would need to have it back assuming it's still under warranty. If you contact our tech support team directly they will arrange the free return shipping and get the problem resolved for you - a repair like this should really be completed within a day but it's not always possible to start work the same day as the delivery depending on the workload of the RMA department on any given day.
     
    Spartan likes this.
  4. marcos669

    marcos669 Notebook Evangelist

    Reputations:
    359
    Messages:
    300
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    41
    I have opened a ticket with XMG, will update the post with the outcome
     
  5. marcos669

    marcos669 Notebook Evangelist

    Reputations:
    359
    Messages:
    300
    Likes Received:
    71
    Trophy Points:
    41
    Well, I will post how everything went as I just received my laptop back a few days ago

    21 nov: Sent them a ticket as per my last post
    23 nov: received response from them with rma number and instructions with no previous email or questions

    Now because of work reasons I couldn´t send it back then as I had to flight so I decided to postpone it

    5 dec: I decided to sent them another ticket with the same information as the first one but mentioning the RMA number that the gave me in the first one
    6 dec: I received an email back from them with a new link to print my return label and was told to use the same RMA number
    10 dec: I sent the laptop back to XMG
    19 dec: I recieved an email confiming that they had received the laptop
    21 dec: They sent me 2 emails, the first one to inform me that the laptop was being repaired, the second one to inform me that the repair was finished and was going to be shipped back to me
    26 dec: As I hadn´t received any tracking number yet I sent them an email
    27 dec: I receive the tracking number
    28 dec: I receive my laptop

    Now, when I recieved the laptop didn´t show any image at first so I pluged it to the TV, still no image, I read the repair report that came with the laptop and it said that apart from replacing the ldvs cable they also cleaned and repasted the laptop as well as update the Bios so I remove the battery and clear the CMOS, after that the laptop started working fine.

    Note:as I didn´t have the original box I just sent it with tons of bubble wrap

    Note 2: Thanks to the XMG representative for asking all my questions so quick
     
    TomJGX likes this.
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page