xmg p407 schenker display flickering help

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Jitar Anton, Nov 24, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jitar Anton

    Jitar Anton Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi forum, sorry if posting in wrong thread, i'm not really a forum user.
    Recently i got some flicker problems with my laptop, xmg p407 schenker, two weeks ago it started and it was like a portion of sec. screen goes black and then goes normal, like refresh or smth.
    But yesterday-today it went crazy, lots of horizontal flickering, and on some websites goes black and flickers, then display goes black-grey shade.
    I can't understand why sometimes it gets like that, and sometimes it works hours without problems, i tried reinstalling drivers, new ones from intel/nvidia sites, old ones from mysn site, doesn't seem to help.
    Didn't tried to reinstall os, i'm not really good at it, but will try just do a fresh install on second hard drive, see if it helps.
    There are some yt links:
    my case
    another case
    Strange thing is that no other mentions of this malfunction on the internet, i am so unlucky or others are really lucky?
    Can anyone with understanding of this help with a word if possible?
    Thanks.
     
  2. Danishblunt

    Danishblunt Guest

    Reputations:
    0
    You got a loose cable. all you need to do is open your notebook and reseat your cable.
     
  3. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,732
    Messages:
    54,474
    Likes Received:
    15,880
    Trophy Points:
    931
    It could be the cable, check the monitor side first and then the motherboard side (more difficult to get to), does moving the screen physically back and forth impact the image? The next thing to suspect if that does not work could be the ram, try running a single stick.
     
  4. Jitar Anton

    Jitar Anton Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Yes and no, physically moving the screen maked some tiny part of a second black screen, but no such flicker as in the video.
    I reseated the video cable on the motherboard, for now it doesn't flicker, and moving display doesn't do any black screen, but i can't be sure that this was it.
    Reseating it in the display module may be a bit hard for me, will call for a friend of mine tomorrow that can do that.
    I have only one ram stick of 8gb, and no one other to swap this one, will borrow tomorrow one from my friend and will do a memtest with mine ram stick.
    Will update if anything happens.
    Thanks.
     
  5. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,732
    Messages:
    54,474
    Likes Received:
    15,880
    Trophy Points:
    931
    If physically moving it makes the image change then it's likely that and you likely have fixed it, if it comes back then the back of the screen is the likely culprit.
     
  6. Jitar Anton

    Jitar Anton Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Yes, that was the problem i guess, my friend came today and reseated the cable on the back of the display and now problem seems to disaperead, stress-tested with him all components and everything seems good.
    Thanks for your assistance.
     
  7. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,732
    Messages:
    54,474
    Likes Received:
    15,880
    Trophy Points:
    931
    Excellent, glad you got it sorted :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page