Windows 8 - Fix OSD driver

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by Alienware-Luis_Pardo, Nov 8, 2012.

  1. Alienware-Luis_Pardo

    Alienware-Luis_Pardo Guest

    Reputations:
    1,141
    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
  2. CSHawkeye81

    CSHawkeye81 Notebook Deity

    Reputations:
    178
    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    66
    I tried it but did not work.
     
  3. Alienware-Luis_Pardo

    Alienware-Luis_Pardo Guest

    Reputations:
    1,141
    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Did you upgrade to Windows 8 or did you do a clean installation?
     
  4. trigger25sg

    trigger25sg Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Osd not working for me on my M17XR4 too after trying your method on a windows 8 upgrade. All functions working just not the alienware osd picture or logo popping out.
     
  5. Matthew1993

    Matthew1993 Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    maybe you need to put osd to task scheduler? have u tryed running osd manually by clicking on exe ?
     
  6. Alienware-Luis_Pardo

    Alienware-Luis_Pardo Guest

    Reputations:
    1,141
    Joined:
    May 28, 2012
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Something could have gone wrong during the upgrade, if possible I'd recommend a Clean Installation.
     
  7. Matthew1993

    Matthew1993 Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30

    thanx for letting us know
     
  8. GamerGuy2012

    GamerGuy2012 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    6
    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    Still not working for me, I'm giving up and hope Dell devotes more resources to getting their software to work properly with Win 8.
     
  9. bigtonyman

    bigtonyman Desktop Powa!!!

    Reputations:
    2,370
    Joined:
    Jan 25, 2011
    Messages:
    5,015
    Likes Received:
    250
    Trophy Points:
    251
    its kinda strange, have any of your tried the r3 OSD driver? It's running perfectly with windows 8 (upgraded from 7) for me. Might be worth a shot. :)
     
  10. mariussx

    mariussx Notebook Evangelist

    Reputations:
    77
    Joined:
    Jul 29, 2012
    Messages:
    397
    Likes Received:
    75
    Trophy Points:
    41
    When you say it is running perfectly do you mean it does not only work but also show you the animations when you press, say eject key?

    I did a fresh Windows 8 Pro install, installed all the drivers for W8 as per here. I did not install Command Centre and OSD until did all the steps to enable Net Framework Luis suggested, restarted PC and installed Command centre and then OSD. It still does not work properly - volume keys, mute, play buttons, wifi and command centre buttons are working fine, but eject is not working. There are no OSD icons I used to have in Windows 7 except for volume, but those are Windows 8 default and were there even without OSD installed.
     
Loading...

Share This Page