Windows 7 Home Premium running slow, Help

Discussion in 'Windows OS and Software' started by Steve40th, May 11, 2019.

  1. Steve40th

    Steve40th Notebook Consultant

    Reputations:
    161
    Messages:
    197
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    31
    3 days ago, I lost power on laptop. SAGER NP5160, 8gb Ram. Battery wont hold charge, so its always plugged in.
    After this happened, rebooted and it went througj 2 Chcdsk operations.
    Ran fine for a day , but now its slow as hell. Not responding, click on programs, take several minutes before saying, Not Responding.
    Task manager shows svchost 193000kb, and cpu 0 to 3% max. 25 to 30 ram being used. Hard drive not really on full, as its going on n and.
    Is there a program that I can use that tells me what is causing thiz massive lag?
     
    Vasudev likes this.
  2. Mr.K-1994

    Mr.K-1994 Notebook Consultant

    Reputations:
    12
    Messages:
    218
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    41
    Check the HDD using CrystalDiskInfo. It's possible that the drive is damaged.
     
    Primes likes this.
  3. Steve40th

    Steve40th Notebook Consultant

    Reputations:
    161
    Messages:
    197
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    31
    I did a chkdsk /r and it showed something in WININT? that sectors were dying. This was from someone else reviewing it with me..
    So, I bought a 500GB WD Blue SSD, adapter and I will clone it and put in my 5160.
    I have a Cable Matters docking port that I supposedly can clone it from. We shall see.
     
    Mr.K-1994 likes this.
  4. Mr.K-1994

    Mr.K-1994 Notebook Consultant

    Reputations:
    12
    Messages:
    218
    Likes Received:
    90
    Trophy Points:
    41
    Yeah, the sooner the better.
     
Loading...

Share This Page