Waiting for news on the Dell AMD G5 SE

Discussion in 'Dell' started by Spring1898, Apr 16, 2020.

  1. Ed. Yang

    Ed. Yang Notebook Evangelist

    Reputations:
    68
    Messages:
    697
    Likes Received:
    179
    Trophy Points:
    56
  2. laptopnoob678

    laptopnoob678 Notebook Consultant

    Reputations:
    7
    Messages:
    131
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    31
    Wearing shorts right now, can confirm this with the burns on my knees.

    It just doesn't work for me.

    The power plan thing with "disabled" doesn't work all the time so clocks will randomly go back up to 4GHz

    Ryzen Controller just doesn't work. I'm running it as admin. When I click "apply" it seems to work, but then every few seconds it says "Unable to apply" no matter what settings I have set.

    Here are my settings

    upload_2020-6-26_1-49-2.png

    Also tried these

    upload_2020-6-26_1-51-15.png

    And these

    upload_2020-6-26_1-51-34.png


    And here's RL with any kind of limit set in Ryzen Controller

    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Jun 25, 2020
    taraquin likes this.
  3. taraquin

    taraquin Notebook Consultant

    Reputations:
    21
    Messages:
    278
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    41
    Okay, could me smartshift that overrides. Have you tried afterburner for gpu undervolt?

    this guy apparently got ryzen controller working.
     
    Last edited by a moderator: Jun 26, 2020
  4. laptopnoob678

    laptopnoob678 Notebook Consultant

    Reputations:
    7
    Messages:
    131
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    31
    Seems very hit and miss. Yesterday I was playing Rocket League and Black Ops Zombies, and the fans rarely came on, and it hovered around 60-70 on both CPU and GPU.

    Anyway the courier is coming to collect it tomorrow for it to be returned.

    I'll be using my G3 again. I did get some Kryonaut though, so I can compare temps between stock/MX-4 (temps were identical for me) and Kryonaut. I would assume the same applies to the G5 SE as it's practically a G3.
     
  5. win32asmguy

    win32asmguy Moderator Moderator

    Reputations:
    929
    Messages:
    2,622
    Likes Received:
    1,368
    Trophy Points:
    181
    Did the performance improve any when you repasted with MX-4? Kryonaut may be a little better if the heatsink has good, uniform pressure.
     
  6. laptopnoob678

    laptopnoob678 Notebook Consultant

    Reputations:
    7
    Messages:
    131
    Likes Received:
    21
    Trophy Points:
    31
    Just to provide an update, I re-pasted with Kryonaut and it helped massively (I made a thread about it)
     
  7. taraquin

    taraquin Notebook Consultant

    Reputations:
    21
    Messages:
    278
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    41
    Too bad that you did not test gpu undervolt, I know it works on the 560 and 580 mobile, there is a lot more to gain from lowering gpu voltage when it comes to consumption. Voltage floor on the 5500m is 850mv so I guess it's the same on 5600m. Stock voltage during load on 5500m reaches about 1000mv accordring to other tests. Lowering voltage from 1000mv to 850mv on my 5700XT lowers consumption by 20-30% so that would give much more thermal headroom for the cpu.

    I bet a UV of GPU, repaste and coolingpad would make this laptop great again ;)
     
  8. win32asmguy

    win32asmguy Moderator Moderator

    Reputations:
    929
    Messages:
    2,622
    Likes Received:
    1,368
    Trophy Points:
    181
    Voltage seems to be lower than the 5500m or 5700XT.

    Capture.JPG
     
  9. taraquin

    taraquin Notebook Consultant

    Reputations:
    21
    Messages:
    278
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    41
    Very low load on gpu here, only 38W draw, voltage is always low then :) What is clockspeed? Your setup?
     
  10. win32asmguy

    win32asmguy Moderator Moderator

    Reputations:
    929
    Messages:
    2,622
    Likes Received:
    1,368
    Trophy Points:
    181
    Got 3dmark installed and it did jump up to 1000mv under synthetic load.
    Capture2.JPG
     
    taraquin likes this.
Loading...

Share This Page