Vista Ultimate - Close/Open lid problem

Discussion in 'LG' started by Calzon_V_, Feb 19, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Calzon_V_

    Calzon_V_ Notebook Consultant

    Reputations:
    17
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I configured the Windows Movility Center. When I close the Lid : Do nothing.
    But I close the lid, and then when I open it, the OS is running but the windows screen wont come again(I can't see anything). Only after I reboot or something.
    Any idea??
     

    Attached Files:

  2. Charles P. Jefferies

    Charles P. Jefferies Lead Moderator Super Moderator

    Reputations:
    22,228
    Messages:
    36,577
    Likes Received:
    4,739
    Trophy Points:
    681
    Sounds like this is a graphics driver issue. I have Vista on my laptop and the screen comes back on no problem when I open the lid.

    Any idea what drivers you are using? You may consider upgrading to the Catalyst 7.1 suite for Vista; you can download it from ATI's site.
     
  3. Calzon_V_

    Calzon_V_ Notebook Consultant

    Reputations:
    17
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Thanks,
    yes maybe thats the problem, But I have already installed that driver :confused:
     

    Attached Files:

  4. hotaku

    hotaku Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Did your problem appear after you install ATI catalyst driver?. Because I didn't have this lid problem running the default Vista driver, then I installed ATI Catalyst driver and after that I had the exact same problem.

    Uninstall ATI Catalyst didn't solve it either. so I figured I should reinstall Windows Vista.
    After I reinstalled Vista, then I don't have the lid problem anymore :eek: , so now I'm sticking with the default Vista driver :D
     
  5. Saorex

    Saorex Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    I got that kind of problem. Sometimes I manually put my S1 on hibernate mode and close the lid before it has time to hibernate (or something like that). Anyway, when I reopen the lid, it seems like the hardware exception doesn't reach the software responsible for turning the screen back on. I sometimes have to press on my keyboard / move the mouse / reclose and reopen the lid... I'm not exactly sure when this happens, but I usually manage to get the image back.
     
  6. AP27

    AP27 Notebook Evangelist

    Reputations:
    16
    Messages:
    353
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I get that sometimes on my S1. Try hitting the Fn + F7 combination (im not sure its F7, its the one for switching between the screen and an external display. Has a pic of 2 well...displays on it.) If my screen turns off, i hit the switch-display combination twice and it returns to normal. Not sure why it does that though.
     
  7. Calzon_V_

    Calzon_V_ Notebook Consultant

    Reputations:
    17
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Thanks,

    If I should have known that driver problem, I wouldn't have installed it.... but I don't want to reformat again :), I think that I'll wait for the new driver.

    At leat I'm sure now that it is a driver problem :D
    thanks again.
     
  8. Jorlin

    Jorlin Notebook Evangelist

    Reputations:
    5
    Messages:
    441
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    When I installed the Catalys 7.2 driver on my LG S1pro (Vista business 32b) I got exactly the same problem. I have not had it with the default Vista driver. And I was able to solve it within the device manager by simply going back to the former driver (function within the device manager).
    I guess it is driver related and I will wait until LG offers the ATI driver on their support site.

    Update:
    You might find a workaround which will cause your mobility center not "to know" that you have a lid and you will not be able to asign any function to it. But it is supposed to avoid the black screen after re-opening the lid...
    http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPost.aspx?PostID=1175893&SiteID=1&PageID=1
     
  9. Lekcin

    Lekcin Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hello,

    First post here. I just wanted to say that I tried what was suggested in the link (make it so lid doesn't register) and it worked.

    Hopefully an update will be released that fixes the problem.
     
  10. Jorlin

    Jorlin Notebook Evangelist

    Reputations:
    5
    Messages:
    441
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page