USB 3.0 not working after clean install

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by stormingblizzard, May 24, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. stormingblizzard

    stormingblizzard Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    I reinstalled the usb 3.0 drivers found on the cd multiple times but the 2 left side usb 3.0 ports are not working. Any solutions?
     
  2. littleone562

    littleone562 Notebook Deity

    Reputations:
    1,417
    Messages:
    993
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    66
    The left side ports are actually the only USB 3.0 ports, the one on the left side are USB 2.0 ports. Check this BIOS to make sure they are enabled (not sure if these is an option for them as I don't have my system right now).
     
  3. BatBoy

    BatBoy Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    7,395
    Messages:
    7,964
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    206
    Verify the version of the driver on the resource disc. Wouldn't be the first time an earlier version made it on the disc. The support site version is: 2.0.34.0

    Drivers and Downloads
     
  4. stormingblizzard

    stormingblizzard Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    problem fixed.
     
  5. SOS4DELL

    SOS4DELL A Notebook Philosopher

    Reputations:
    865
    Messages:
    969
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    31
    How did you fix it? It's useful to tell...;)
     
  6. The1TruJok3r

    The1TruJok3r Notebook Consultant

    Reputations:
    482
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    When I rebuilt my Windows I just downloaded all the drivers from Dell. Loading all of them based on my service tag I had no errors or issues.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page