upgrading msi gt70 to new mxm 3.0b 1070/1080

Discussion in 'MSI' started by mizozizo, Jun 3, 2017.

  1. panamaniacs2011

    panamaniacs2011 Notebook Consultant

    Reputations:
    31
    Messages:
    288
    Likes Received:
    91
    Trophy Points:
    41
    Thank you very much !!
     
  2. johnbb

    johnbb Notebook Consultant

    Reputations:
    38
    Messages:
    123
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    41
    you're welcome.
     
  3. nixliu

    nixliu Notebook Consultant

    Reputations:
    4
    Messages:
    104
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    31
    1080 is over 200w tdp, it may too high
     
  4. PenyKuleczka

    PenyKuleczka Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    12
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    6
    Hi everyone!
    I have a MSI GT70 2oc and I would like to make upgrade from 980m to 1070.
    I can see that the GTX 980m specification has a TDP of 125W and the Eurocom 1070 has a TDP 115W or even a 95W with bios blocked.
    Can anyone explain what it's all about?
    On the Eurocom website, this gt70 2oc laptop model does not have a GTX1060 / GTX1070 upgrade option configurator..

    Because my gtx980m despite the 180W AC adapter works great!

    mr007rm can you write step by step what you had to do to make the card work?
    for example.
    1.vBios update
    2.Heatsink mod
    3. inf file mod
    e.t.c
    And what is the performance of this card in GT70? What I understand reading the topic, you can not do a benchmark. but the card works in games? any FPS samples? temps?

    Does anyone know which versions of the cards will work with LVDS Displays?
    And what do you think about these Chinese cards from Aliexpress?
    Did anyone deal with them? they look identical to Eurocom ones.

    oh ... so many questions..
     
    Last edited: Mar 12, 2018
  5. panamaniacs2011

    panamaniacs2011 Notebook Consultant

    Reputations:
    31
    Messages:
    288
    Likes Received:
    91
    Trophy Points:
    41
    according to this thread gtx 1070 is not a good performer on gt60/70 laptops maybe thats why is not on eurocom website . is weird that 2oc does not have 1060 as an option neither :/ , soon i will have a 1060 on my hands so ill post my progress on this thread or the other one (gt6070 upgrade thread)
     
  6. Hironori Taniguchi

    Hironori Taniguchi Notebook Enthusiast

    Reputations:
    7
    Messages:
    33
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    16
    Hi all.
    i did the graphic card change.

    Sorry, no pic.
    but, doesn't seem to work.
    My pc doesn't detect the new card.
    No error, no nothing
    simply goes as if there were no other card whatsoever

    So... can anyone help me?

    It's a GT70 2PE the card... i think it's eueocom gtx 1070 mxm



    Sent from my VKY-L29 using Tapatalk
     
  7. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    5,415
    Messages:
    4,592
    Likes Received:
    6,211
    Trophy Points:
    581
  8. Hironori Taniguchi

    Hironori Taniguchi Notebook Enthusiast

    Reputations:
    7
    Messages:
    33
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    16
    I tried. But shows nothing

    Sent from my VKY-L29 using Tapatalk
     
  9. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    5,415
    Messages:
    4,592
    Likes Received:
    6,211
    Trophy Points:
    581
    Does the laptop boot to windows?
    Can you see it through a remote session ?
    Do you see "hard disk" LED light activity when you turn it on (which shows that it is loading from the disk drive?)
    From what i've seen, the laptop should output to HDMI if the LVDS connection is not working but I really don't know.

    Does this laptop have optimus?
    Did you read the GT70 thread that I linked? I know that eDP laptops can be upgraded (as the 980m to 1060 thread shows) but i know nothing about GT70 to Pascal. Might want to read that thread and see.
     
    Txordi likes this.
  10. Txordi

    Txordi Notebook Consultant

    Reputations:
    4
    Messages:
    102
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    41
    I have never been in that situation but from what I have been reading along this forum, maybe you need to try with modded nvidia drivers.

    Sent from my SM-G900F using Tapatalk
     
Loading...

Share This Page