1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

Upgrading compaq presario V5000, does it have dual channel memory?

Discussion in 'Hardware Components and Aftermarket Upgrades' started by kendall14, Jul 14, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kendall14

    kendall14 Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1
    Hi, well I'm helping my girlfriends upgrade her laptop a little.Just to let everyone know, I don't work on laptops much but pretty much can do whatever I need to. We are trying to upgrade her memory and she currently has 512mb on one stick. Now I know some desktop are single channel meaning that they can handle having 512mb in one slot and 256mb in the other or something like that (like my desktop :D). My question is if her laptop is dual channel or single channel. It's a Compaq Presario V5000 with the model number RG324UA#ABA, here is it's spec sheet http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00783092&lc=en&cc=py&product=3231960. Thank you all for any help you can provide me with.
     
  2. Andy

    Andy Notebook Prophet

    Reputations:
    2,133
    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    6,399
    Nope, that notebook does not have support for dual channel memory..!! You can mix different densities of modules in that computer....
     
  3. powerpack

    powerpack Notebook Prophet

    Reputations:
    7,101
    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    5,758
    Notebooks are a different animal than desktops with four slots. Way to complicated to explain. As angad said? I can't find anything saying dual channel supported so yea mix and match. A lot of the mix and don't match problems happen because of two (dual) channels and four slots. Also AMD. I would follow angad's advice.
     
  4. jisaac

    jisaac Notebook Deity

    Reputations:
    306
    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    1,141
    i seriously wouldn't worry about it. Dual channel speeds up your memory by about 6-8% at most.
     
  5. K-TRON

    K-TRON Hi, I'm Jimmy Diesel ^_^

    Reputations:
    4,412
    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    8,077
    You can use different sized memory cards in her laptop.

    You are a nice boyfriend, for upgrading her system, I did the same with my girl :D

    The memory bay should be on the bottom of the laptop, and should take less than 5 minutes to change. Just make sure that you are upgrading her laptop with compatible memory.

    K-TRON
     
Similar Threads: Upgrading compaq
Forum Title Date
Hardware Components and Aftermarket Upgrades Upgrading cpu in Compaq 6720s Mar 20, 2012
Hardware Components and Aftermarket Upgrades Upgrading an old compaq Jan 4, 2010
Hardware Components and Aftermarket Upgrades Upgrading HP Compaq 6720s laptop CPU? Feb 17, 2009
Hardware Components and Aftermarket Upgrades Is Compaq F754 worth upgrading? Dec 6, 2008
Hardware Components and Aftermarket Upgrades Upgrading my old Compaq M2000 Jun 2, 2008

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page