Upgraded to win 10 now my AUX headphones dont work

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by L33k, Jul 30, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. L33k

    L33k Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    As the title says.

    I have been using an iPhone headset in my aux port just fine, when plugged in I would get a promt to use the PC speaker array or the headset mic. Now post update no headphones at all work in the port.

    I have tried updating the speaker drivers and it does not change.

    Have a Alienware 17R2 (early '15)
     
  2. carno

    carno Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have an m17x R4, same exact problem.
    ok so i uninstalled the drivers for audio. which were the soundblaster recon3di ones. which disabled any sound. then i rebooted and it now plays sound out of my headset. however it doesnt recognize it as a head set plugged in. Just shows speakers. I dont know how i am going to get my mic to work...... :/
     
    Last edited: Aug 1, 2015
  3. carno

    carno Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I found a fix. By going to the dell driver support I found the drivers for my model and downloaded and installed the Sound Blaster Recon3Di Driver for windows 8. For me this is version 6.0.100.2039.
    here is the link to all the drivers for my model:
    http://downloads.dell.com/published/pages/alienware-m17x-r4.html
    and for the actual driver i installed:
    http://downloads.dell.com/FOLDER00796472M/6/Audio_Creative_W84_X03_A00_Setup-W39M6_ZPE.exe
    Im not too active on these forums but i will be checking on this if i can for a couple days in case you have any questions. i hope this fixes your problems aswell.
    Peace
     
  4. rjtnag

    rjtnag Notebook Evangelist

    Reputations:
    66
    Messages:
    303
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    41
    i am also having the same problem with creative soundblaster
    no aux output
    speakers work fine
    reinstalling drivers didnt help
    though i came from windows 7 ultimate and now win10pro
     
    Mr. Fox likes this.
  5. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    24,262
    Messages:
    32,862
    Likes Received:
    47,460
    Trophy Points:
    931
    I ran into the same problem on my M18xR2 with Sound Blaster Recon3Di... see the fix under Bug #1 in this post.
     
  6. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    24,262
    Messages:
    32,862
    Likes Received:
    47,460
    Trophy Points:
    931
     
  7. rjtnag

    rjtnag Notebook Evangelist

    Reputations:
    66
    Messages:
    303
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    41
    thanks a lot, will check out this fix
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page