Tuning the Aero 15-w/x/v7/v8 - Common problems & solutions

Discussion in 'Gigabyte and Aorus' started by margroloc, Apr 27, 2018.

  1. DanielLong

    DanielLong Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hey man, I have the same behavior on an Aero 15W with GTX1060. Therefore and also in order to improve battery life I set up the Control Center to use Performance mode when plugged in and use Power Saver mode when on battery. I also set the fan mode to quiet when I am on battery. This way the notebook is totally silent while browsing or watching movies. In my opinion the lower CPU (and be careful, usually lower WLAN) performance is not a limiting factor for such easy tasks.
    What you could also try is to use the Intel Extreme Tuning Utility and set the CPU TDP to 15-25W. As far as I know in quiet mode the CPU is anyway limited to 15W, but you can also play around manually. I often benefit from this setting when I play less demanding games and don't want to generate that much heat in Performance mode.
     
  2. DanielLong

    DanielLong Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I had almost the same issue: I used a decent quality USB3 hub for my mouse and keyboard and cooling pad. Only in Firefox I experienced the same freezing of the screen and sometimes my keyboard behaved like it would have been stuck in (i.e. asdddddddddd). However, for me the problem never happened in any other application, only in Firefox as I can remember. I have removed the hub which solved the issue in 90%, rarely I still have mouse freeze after clicking on a link.
    I will try to collect a USB-C hub as well and test it, would be great to have a solution.
     
  3. mojojojojoseph

    mojojojojoseph Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Anyone know where to get the LGD05C0 icm color profile?
     
  4. betaelmer

    betaelmer Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    I just check and you can find the color profile such as LGD05C0 from SmartManager's color folder. On my laptop, it's under C:\Program Files\SmartManagerV4\color\P65\LGD05C0
     
  5. Shackles

    Shackles Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Did you have any success with a USB-C hub? This is driving me nuts...
     
  6. DanielLong

    DanielLong Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have not bought any USB-C hub yet... I will share my experience as soon as I get one.
     
  7. jrmtz85

    jrmtz85 Notebook Consultant

    Reputations:
    23
    Messages:
    197
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    31
    Started getting random reboots (Aero 15X V8) which take me to the BIOS screen with the following message:
    ROM image is not loaded. ROM image update denied

    They come at random times. Can be 2 days in a row, can go 2 weeks without one. Never seen the error happen. Just come back to the laptop having rebooted to that message. I always hit Escape, it asks me if i want to exit without saving, I hit yes, and then it boots normally.

    Any thoughts on how to fix? Running latest BIOS (FB0A) since October. Should I downgrade BIOS, reinstall current, try a CMOS clear, or something else?

    Thanks!
     
  8. DanielLong

    DanielLong Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have bought a USB-C hub from ANKER (Amazon). Well, so far I haven't had any issue. However, I am a little confused, because I tried my previous USB (non-C) hub (ANKER as well), and now the notebook sometimes didnt want to recognize it... actually this hub seems to be faulty. Moreover, at my parents I tried a different hub, which also caused mouse lags in the past, but now it was OK. Maybe Windows updates fixed our issue? I will let you know if I have again the lagging with the new USB-C hub.
     
Loading...

Share This Page