Sound Blaster Recon3Di Defect Discussion Thread - Questions/Solutions Here [M18x R2, M17x R4 Audio]

Discussion in 'Alienware' started by Peter, Oct 1, 2012.

  1. aaronne

    aaronne Notebook Evangelist

    Reputations:
    303
    Messages:
    436
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    76
    Hi! Try to get rid of old installation residual files by an acient software that helped me:

    Driver Sweeper 3.2.0

    Or power off/on till it re-appear again (but I prefer first method ^_^ ).
     
  2. Chrish Harrision

    Chrish Harrision Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
  3. Vasudev

    Vasudev Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    3,922
    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    4,690
    Trophy Points:
    431
    Did you get infected? Try Kaspersky LiveCD or Dr. Web cureit livecd to kick out the malware.
     
  4. Speedster159

    Speedster159 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    So the 1.01.07 version?
     
  5. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    23,752
    Messages:
    32,546
    Likes Received:
    46,467
    Trophy Points:
    931
    I am sorry, but I cannot remember now, as I have not owned my M18xR2 for about 2 years or so. It is posted in this thread by me and others which version stopped the problem.
     
  6. aaronne

    aaronne Notebook Evangelist

    Reputations:
    303
    Messages:
    436
    Likes Received:
    464
    Trophy Points:
    76
    No the last J95 version is this: 2.12.11 for driver and this for control panel
    upload_2017-10-7_8-17-3.png
     
    Vasudev likes this.
  7. maxslo

    maxslo undefined

    Reputations:
    237
    Messages:
    878
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    56
    Just curious, anyone had issue with AMD cards, or only Nvidia?
    I'm selling off the M18x R2 with 7970M CF and while cleaning it up i've realized that no matter what i do the sound never dissapears :O
     
    Mr. Fox likes this.
  8. Raidriar

    Raidriar ლ(ಠ益ಠლ)

    Reputations:
    1,230
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    3,187
    Trophy Points:
    331
    You got a good board, the issue exists with both AMD and NVidia cards due to a defective sound chip. You are luck you got a good board, many of them floating out there have flaky sound chips.
     
    Mr. Fox and Vasudev like this.
  9. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    23,752
    Messages:
    32,546
    Likes Received:
    46,467
    Trophy Points:
    931
    Yes, you are definitely lucky. In the worst case scenario, here is what "not lucky" can look like. Yes, the audio chip amplifier (shown in photo) actually caught on fire. No joke. Motherboard was an in-warranty replacement that died just after the warranty ran out. I got a replacement chip for it and it is still in service. Thankfully, nothing else was harmed other than that one chip. Replacing that amplifier chip that burned didn't correct the problem of random audio loss though. It was "as good as new" with respect to that problem, LOL.

    [​IMG]
     
    maxslo and Vasudev like this.
  10. maxslo

    maxslo undefined

    Reputations:
    237
    Messages:
    878
    Likes Received:
    224
    Trophy Points:
    56
    wow okay :O... really odd that it didnt solve the problem tho, i really wish there was a permanent fix for this issue :/

    Sent from my LG-H850 using Tapatalk
     
    Vasudev likes this.
Loading...

Share This Page