Sound Blaster Recon3Di Defect Discussion Thread - Questions/Solutions Here [M18x R2, M17x R4 Audio]

Discussion in 'Alienware' started by Peter, Oct 1, 2012.

  1. j95

    j95 Notebook Deity

    Reputations:
    1,616
    Messages:
    1,215
    Likes Received:
    594
    Trophy Points:
    131
    It works just fine.

    THX.PNG
     

    Attached Files:

    • THX.PNG
      THX.PNG
      File size:
      124.5 KB
      Views:
      75
  2. MondoJuan

    MondoJuan Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    29
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    6
    Works for me too!!!!! Thanks a lot!!!
     
  3. paradigm

    paradigm Notebook Deity

    Reputations:
    199
    Messages:
    1,047
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    66
    How would one Know that thx is working? I don't get the positional effects as I do with the OEM install in 7
     
  4. zenki_911

    zenki_911 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    thanks you
     
  5. twin snakes

    twin snakes Notebook Consultant

    Reputations:
    60
    Messages:
    109
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    41
    sorry for bumping this thread
    With 1607 windows 10 anniversary update, the recon3di is completely disappear, leaving a exclamation mark in device manager. My only remaining sound is from my TV via HDMI, no sound from laptop speaker or 3.5 jack. Any effort re-installing the driver are all failed! Good job MS, good job indeed.
    Any solution for this guys?
    test.JPG
     
  6. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    17,844
    Messages:
    28,477
    Likes Received:
    32,436
    Trophy Points:
    931
    Maybe it would be best to just roll back to your old version of Windows.

    Google: problems with Windows 10 anniversary update
     
    twin snakes likes this.
  7. funkmasterta

    funkmasterta Notebook Evangelist

    Reputations:
    209
    Messages:
    516
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    31
    Does anyone have recurring issues where if you put the computer to sleep and then wake it up, the Creative Audio:
    • Has the dreaded red x in the speaker icon, meaning it doesn't work at all
    • No red x in the speaker icon, but there's still no audio anyway
    • Or, when you plug in headphones to the headphone jack, the audio still plays through the internal speakers?
    I love my m17r4, but its audio is the worst POS I have ever encountered in a high-end, expensive laptop.

    I've tried these drivers: Sound_Blaster_Recon3Di_v1.01.09_Win10_8.1_M17xR4_M18xR2

    And these ones: Audio_Driver_K32CX_WN32_1.1.9_A03

    Both results are pretty much the same. Not sure who to blame for this? Creative or Microsoft or both?

    At this point, I don't even care for fancy DSP effects. It would be nice just to have a laptop that could reliably work all the time and switch audio output from internal speakers to headphones.
     
  8. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    17,844
    Messages:
    28,477
    Likes Received:
    32,436
    Trophy Points:
    931
    It used to happen all the time with my M18xR2 until the drivers I and @j95 posted about earlier in this thread. Those more or less cured it. Creative's fault for making trash and Dell's fault for not correcting their own bad judgment. They should have recalled all M18xR2 and M17xR4 and replaced their motherboards with an identical product with RealTek audio.

    One difference. I never use sleep for any laptop. I turn it off when I'm done, turn it on when I need to use it. It always happened to me from a cold boot. I would put the machine to sleep, wait about 3 seconds and wake it up to fix the problem. And, it worked almost ever time (like 19 out of 20 times).
     
    funkmasterta likes this.
  9. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    17,844
    Messages:
    28,477
    Likes Received:
    32,436
    Trophy Points:
    931
    Massive Windows 10 Update Starts Causing Problems
     
  10. Hendo16

    Hendo16 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hey, so I've had the m17x r4 for a long time now, and have been dealing with the sound card not being detected (mirroring what i'm seeing in the thread). I installed the drivers @j95 posted however i couldn't install the drivers, only the software. It's been a problem on and off now, it'd seemingly magically fix itself but now it's not coming back and i don't know what to do. Any driver I try to install fails with the error 'The product could not be found', or something along those lines. I'd really really appreciate some help here, thanks a bunch!
     
Loading...

Share This Page