1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

Sands of Time Widescreen

Discussion in 'Gaming (Software and Graphics Cards)' started by Vitor711, Jun 9, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vitor711

    Vitor711 Notebook Evangelist

    Reputations:
    151
    Messages:
    635
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    So with the new Prince of Persia movie out in the theatres, I had a sudden urge to go back and play Sands of Time on my new PC. Bought it for £2.50 on ebay and spent about an hour messing around with xpadder to try and get that working so I could use my 360 controller on it only to fail at getting it to run in widescreen.

    I have the UWS patcher and attempted using that but as my copy of the game is the CD version, and does not include the cracked .exe as required by the patcher, that rules out that option (my university cracks down hard on torrents so there's no way I can come across a cracked version online).

    Any ideas if there's anything I can do?
     
  2. RaYYaN

    RaYYaN Back on NBR :D

    Reputations:
    375
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    56
    The exact same thing happened to me

    Check your PMs ;)
     
  3. Tristan

    Tristan ΦΔΘ

    Reputations:
    800
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    56
    You probably have to manually edit the resolution in your registry.
     
  4. Vitor711

    Vitor711 Notebook Evangelist

    Reputations:
    151
    Messages:
    635
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    Can't find any editable files - problem hopefully solved thanks to RaYYan though! Still struggling to get the UWS patcher to work though...

    EDIT: Totally works! Awesome!
     
  5. CyPsychotic

    CyPsychotic Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Can you tell the rest of us how to change it?
     
  6. RaYYaN

    RaYYaN Back on NBR :D

    Reputations:
    375
    Messages:
    1,632
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    56
    For those wanting to use the 360 controller it is supported already, no need to kill yourself using xpadder :p

    Just go to controls > gamepad > double click on each blue box, you will see a dash appear

    Move/ press the key you want to assign

    ATM I am using this config

    Jump: A
    Sword Attack: X
    Use Dagger: Y
    Cancel: B
    Camera Look: R1
    Special Action: R2
    Alternate View: L1
    Rewind/Time Power: L2
    Reset Camera: R3

    Hope this helps
     
Similar Threads: Sands Widescreen
Forum Title Date
Gaming (Software and Graphics Cards) Prince of Persia: The Forgotten Sands Oct 2, 2010
Gaming (Software and Graphics Cards) Global Agenda Sandstorm Expansion? Aug 6, 2010
Gaming (Software and Graphics Cards) Prince of Persia Forgotten Sands May 19, 2010
Gaming (Software and Graphics Cards) Prince of Persia: Sands of Time (PC) $1 May 18, 2010
Gaming (Software and Graphics Cards) Prince of Persia: Sands of Time running "slowly"... Nov 29, 2008

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page