RB17PRO 2020

Discussion in 'Razer' started by Darkhan, May 26, 2020.

  1. nyichiban

    nyichiban Notebook Consultant

    Reputations:
    4
    Messages:
    175
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    41
  2. ngzhang

    ngzhang Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I update to BIOS 1.03 and it has an overclocking menu that only can select default profile or XMP profile. my memory is corsair DDR4-3000, when I select XMP profile, I got BSOD every 15 minutes when I'm gaming.
    I use memtest86 PRO to test the RAM and give me hundreds of errors in less than 10 minutes. So I changed back to default profile and everything back to stable again.
    So I don't understand wtf is Razer doing now. sad
     
  3. amihail91

    amihail91 Notebook Evangelist

    Reputations:
    17
    Messages:
    434
    Likes Received:
    59
    Trophy Points:
    41
    Razer still bake in an undervolt from factory right? Try giving your machine back some of the voltage and see if it's stable for more than 15 minutes.

    OC'ing anything will require a little more voltage to be stable - especially "Uncore" or ("System Agent" in Throttlestop) try giving that +125. Yes PLUS.
     
  4. CitizenPanda

    CitizenPanda Notebook Deity NBR Reviewer

    Reputations:
    112
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    56
    No, no default UV anymore.
     
  5. pitha1337

    pitha1337 Notebook Evangelist

    Reputations:
    71
    Messages:
    300
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    76
    Can someone please confirm: When sitting at "dedicated GPU only" and unplugging the powercord the screen goes black. Only attaching the power cable again will light up the screen again? in Optimus I do not have this behaviour.
     
  6. pitha1337

    pitha1337 Notebook Evangelist

    Reputations:
    71
    Messages:
    300
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    76
    How can I get into the overclocking windows? Can't see any option in the 1.03 BIOS
     
  7. saturnotaku

    saturnotaku Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    4,809
    Messages:
    8,795
    Likes Received:
    4,495
    Trophy Points:
    431
    Are you running Windows 10 version 2004? If so, I believe that's a bug. Not sure who would be responsible for fixing it, NVIDIA or Microsoft.
     
  8. pitha1337

    pitha1337 Notebook Evangelist

    Reputations:
    71
    Messages:
    300
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    76
    I have Windows 10 Build 1909.

    Also I have noticed that the RTX 2080 Super MQ does not run at 100W all the time when setting Synapse to full performance mode. I have seen that when you reduce performance for CPU and stay at full performance at GPU 100W is used from the GPU. Otherwise only 90W is used by GPU.

    Checked both setting with TimeSpy Scores.

    Score with all set up to performance: 9540 Graphics Score (+125/500Mhz OC) and 9500 CPU Score

    Score with reduced CPU Power and full performance on GPU (100W) Graphics Score 9590 (+125/500Mhz OC) and 7500 CPU Score

    It seems like Razer dynamically adjusts the wattage on GPU in the perfomance mode but not sure about this.
     
    Last edited: Jul 6, 2020
  9. CitizenPanda

    CitizenPanda Notebook Deity NBR Reviewer

    Reputations:
    112
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    56
    Do we have any updates from Razer on the Nvidia GeForce Experience Driver update situation?
     
  10. pitha1337

    pitha1337 Notebook Evangelist

    Reputations:
    71
    Messages:
    300
    Likes Received:
    255
    Trophy Points:
    76
    Does this issue only exists with BIOS 1.00? I could install the newest drivers without issues with BIOS 1.03

    Downloaded the most recent Nvidia drivers + Geforce Experience and Installated them. Over the previously installed Geforce experience it did not update the driver. Windows is 1909
     
Loading...

Share This Page