P870KM Help

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Damin, Nov 7, 2019.

  1. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    Hello all so as the heading suggests I deed some help .

    So I'm trying to build up a P870KM out of parts I have but something Is bothering me . On both my 1070 and 1060 the unit powers down after around 2min of use .

    GPU temps look ok in GPUZ 47° And CPU 45°

    Could any one please give some advice as all I'm thinking is motherboard bios update / change .


    Regards Damin

    PS. I have updated a short video of the issue.

    https://drive.google.com/file/d/1-G-eSImcCojqXorKAfmou3YgCNefcwC4/view?usp=drivesdk
     
  2. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    So I updated the motherboard bios to BAKED'S unlocked bios for the KM and still the same issue
     
  3. jc_denton

    jc_denton Notebook Deity

    Reputations:
    1,187
    Messages:
    856
    Likes Received:
    909
    Trophy Points:
    106
    Are all the fans plugged in?

    It might also be due to the vbios on the graphics cards is making the EC freak out.
     
  4. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    Yes all the fans are plugged in .. only thing I'm thinking now to is the VBIOS but what's the chances on 2 different cards I can try a 3rd one from my P775 It's a 1070 to but a different VBIOS one
     
  5. poprostujakub

    poprostujakub Notebook Consultant

    Reputations:
    29
    Messages:
    166
    Likes Received:
    85
    Trophy Points:
    41
    Where's the good old Clevo, which worked with most of the GPUs available on the market...
     
  6. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,280
    Messages:
    52,271
    Likes Received:
    14,967
    Trophy Points:
    931
    Are the vbios files pre or post the nvidia structure change?
     
  7. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    This is what I'm seeing so far with the 1070
     

    Attached Files:

  8. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    I tried my other 1070 ... No luck

    Could it be the power switch board my power switch board is from a P870DM3 and this is a P870KM .... I'm perplexed by this.
     

    Attached Files:

  9. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,280
    Messages:
    52,271
    Likes Received:
    14,967
    Trophy Points:
    931
    That's a release vbios by the looks of things.
     
  10. Damin

    Damin Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    122
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    31
    Both 1070's 00.13 and 00.29 ?

    So they should be working?
     
Loading...

Share This Page