P150EM - Stuck bios Logo

Discussion in 'Sager and Clevo' started by andrewff2, Aug 13, 2019.

  1. andrewff2

    andrewff2 Notebook Evangelist

    Reputations:
    28
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    Hi there folks!

    I have a P150EM with @Prema bios and an GTX1070, everything was working fine.. but two days ago my notebook turned off like (power off) and now it doesnt boot up it is stuck in prema logo...

    Tried taking of all components and only 1 ram, clear cmos... but nothing still stuck in the boot logo...

    Could this be that the bios got corrupted? I hope not!!
    Do you guys have any ideas in what to do? 2019-08-13_14-43-32.jpg
     
  2. jc_denton

    jc_denton Notebook Deity

    Reputations:
    1,156
    Messages:
    807
    Likes Received:
    850
    Trophy Points:
    106
    When you cleared the cmos, was that with fn+d or removing the battery and pressing power on for 30s?

    Try reseating the ram into different dimms and see if that helps.
     
  3. Dr. AMK

    Dr. AMK Living with Hope

    Reputations:
    2,907
    Messages:
    1,900
    Likes Received:
    4,011
    Trophy Points:
    281
    If you are sure about resetting the BIOS with all right ways, then If you have another GPU try it, and if you can re-flash the GPU vBios, it could be GPU problem.
     
  4. andrewff2

    andrewff2 Notebook Evangelist

    Reputations:
    28
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    Removed the battery and seated the ram different slots even.

    But i did not change anything.. the card was working fine i was doing nothing in it just looking some forums and YT so weird...
     
  5. Dr. AMK

    Dr. AMK Living with Hope

    Reputations:
    2,907
    Messages:
    1,900
    Likes Received:
    4,011
    Trophy Points:
    281
    Sorry for what happens, but sometimes weird issues is what you get when you try to mix the new tech with the old one,
    Hope that you can find a solution soon.
     
  6. jc_denton

    jc_denton Notebook Deity

    Reputations:
    1,156
    Messages:
    807
    Likes Received:
    850
    Trophy Points:
    106
    Did you test both ram sticks one at a time? Do you have an older ram stick to test if this is ram issue?

    also unplug any devices connected to the laptop, except the charger.

    edit, can you enter the bios mashing F2 or is it just stuck?
     
  7. andrewff2

    andrewff2 Notebook Evangelist

    Reputations:
    28
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    The bios is STUCK i can press Caps, Sroll and Num Lock keys and they work (the light turn on) a little laggy wich is weird..

    I've tried doing this without anything just the main parts!
     
  8. andrewff2

    andrewff2 Notebook Evangelist

    Reputations:
    28
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    Ok i've got an update... when i press fn+1 normaly the fans go full speed but right now it does nothing i think somehow the bios is got corrupted (the only thing that i can think of) should i try to flash original bios?
     
  9. jc_denton

    jc_denton Notebook Deity

    Reputations:
    1,156
    Messages:
    807
    Likes Received:
    850
    Trophy Points:
    106
    I was thinking maybe ram or drive failure at first glance. If you unplug the drives does it still behave the same?
    Btw, is this machine able to boot without the mxm gpu? It most likely will enter an EC panic state but to see if that gets past the boot logo.
     
  10. andrewff2

    andrewff2 Notebook Evangelist

    Reputations:
    28
    Messages:
    344
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    41
    If i do this without the GPU the notebook doesnt boot it goes to no GPU warning and blink all lights and turn off
     
Loading...

Share This Page