Official S96S Owners Lounge

Discussion in 'ASUS Reviews and Owners' Lounges' started by mD-, Jul 7, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mitsurugi

    mitsurugi Notebook Enthusiast NBR Reviewer

    Reputations:
    2
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
  2. satdog

    satdog Notebook Evangelist

    Reputations:
    18
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Yes same dillemma here. IF u set sata to work as IDE does it lower performance, if so how can i make it to work SATA. In the asus driver cd suppplied, it has a AHCI driver but i don't know how to install it, u have to burn it ona disk or something? if u guys get the file extracting and email me at sathish101us@gmail.com , that would be great so i can burn it.
     
  3. satdog

    satdog Notebook Evangelist

    Reputations:
    18
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    i am gonna call the customer service line on the back of the laptop. Last time i called they picked up the phone right away, excellent service(i was just testing the service).
     
  4. equilerex

    equilerex Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    arrgh, getting angry already, ordered mine about 8 days ago from a local electronics chainstore but as the case/gpu wasnt in stock, its taking longer then expected:(

    configuration:
    cpu Intel Core 2 Duo T7300 2,0GHz
    ram 2048MB DDR2 667MHz
    hdd 160GB 5400RPM
    gpu nVidia GeForce 8600gs 256MB
    £726/$1490(thanks to uber low exchange rate)
    and if anyone yells about cheap online stores then:
    $1150 + $160 shipping + unknown import tax + no local guarantee repair = not worth the effort


    would love a 8600gt but paying extra $350/£170 for a little better graphics and fancier case on Inspiron 1520 is a bit too much, hell even this has gone waay over the initial budget:D
     
  5. satdog

    satdog Notebook Evangelist

    Reputations:
    18
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    hey nice config. cheers
     
  6. robotjox

    robotjox Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    solved! I sued nlite to streamload intel sata drivers into my xp-disc and was able to install with ahci enabled. Only problem I have right now is that hibernation seems to crash xp...
     
  7. satdog

    satdog Notebook Evangelist

    Reputations:
    18
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    any performance increase by doing this?:confused:
     
  8. robotjox

    robotjox Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have no idea whatsoever - and I haven't been able to find any answers to that question. If you find out, please let me know :)
     
  9. equilerex

    equilerex Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    woot, finally received it, damn company let me wait for 15 days!:mad:

    at least i bargained $72/£34

    hehe, the pc looks ace though, the damn pictures are so deceiving:p
     
  10. satdog

    satdog Notebook Evangelist

    Reputations:
    18
    Messages:
    372
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    k, guys i managed to fix the TEEEEEEEEEE noise using rmclock. use this thread to info http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=143291&highlight=s96s+high+pitched
    It is basically the c4 state and it has to be disabled to get rid of the noise.

    Here are the steps.
    Download this version http://forum.rightmark.org/topic.cgi?id=6:1217

    1.Settings tab-run when windows starts via regis key.
    2. Management tab-uncheck both use os load manage and run HLT
    3.Management tab- under cpu default settings, pull down cpu defined fid/vid
    4.advance settings tab,under processor- disable both c4 and hard c4states
    5.advance settings tab, under platform 1-uncheck enter c4andc3 on command, check enable popup mode, check disable c4 mode, check enable c5&c6, check enable slow c4-exit.
    and thats it the noice will be gone w/ loss in battery life!

    try it , it works for me.
     

    Attached Files:

Similar Threads: Official S96S
Forum Title Date
ASUS Reviews and Owners' Lounges --| Official ASUS N76VJ Owner's Lounge |--- Jun 19, 2013
ASUS Reviews and Owners' Lounges * Official Asus N61JV Owners Lounge * Nov 17, 2010
ASUS Reviews and Owners' Lounges Official Asus U30JC Owner's Lounge and Review Thread May 27, 2010
ASUS Reviews and Owners' Lounges Asus UL30VT FAQ / Official Owners Lounge redux Apr 21, 2010
ASUS Reviews and Owners' Lounges ~Asus G73JH-X1 Official Owner's and Technical Upgrade Enthusiast's Thread~ Feb 9, 2010

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page