*** Official Clevo P870TM-R Owner's Lounge - Phoenix 5 ***

Discussion in 'Sager/Clevo Reviews & Owners' Lounges' started by Spartan, Jan 9, 2019.

Tags:
  1. joluke

    joluke Notebook Deity

    Reputations:
    526
    Messages:
    1,273
    Likes Received:
    680
    Trophy Points:
    131
    Did you disable driver signature before installing? BTW install the drivers from the last pages. Those are the updated ones. Solution for that error is provided by @j95 in this post:
    http://forum.notebookreview.com/index.php?posts/10787873

    Doing a Google search would provide you said solution
     
    varunreeves likes this.
  2. varunreeves

    varunreeves Notebook Consultant

    Reputations:
    49
    Messages:
    226
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    41
    Thank you for the reply. I tried the steps as listed there but to no avail.
    I have a p870tm-r from hid. Steps I tried and the result (hope someone can help further). My hardware ids do belong to the list so not sure what else could be wrong
    • HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0899&SUBSYS_1558087B&REV_1000
    • HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0899&SUBSYS_1558087B
    - Firstly uninstall current Realtek HDA drivers under Programs & Features (Control Panel).
    I looked in device manager and deleted anything realtek there under "Sound Video and game controllers". I also removed sound blaster 2.

    - You must disable driver signing before installing drivers. Hold down the Shift key while you click the “Restart” option -> Select “Troubleshoot” -> Advanced options -> Startup Settings -> select “Disable driver signature enforcement” option.
    I opened an elevated cmd and typed : BCDEDIT /set nointegritychecks ON .

    - Copy extracted "Realtek_UAD...Clevo_mod_.exe" to desktop then run as administrator (Temporarily disable AV software)
    I tried doing this for quite a few of the versions on the premamod page. The only version that successfully installed without errors was :
    Realtek_HDA_6.0.1.8569 (Legacy) Creative_SBC_Clevo_Mod.exe (full package) .
    All others failed with the same error as above. For the 8569 HDA version (above). I got the drivers and the sound blaster 2 installed but couldn't get Realtek audio to install as it gives me the error : Realtek audio does not support this machine.

    - Follow the instructions in the readme to the letter.
    I think I did that based on what I said above. Did I miss something ?
     
    Last edited: Jul 7, 2019
  3. joluke

    joluke Notebook Deity

    Reputations:
    526
    Messages:
    1,273
    Likes Received:
    680
    Trophy Points:
    131
    You did everything good. Maybe view the hardware ID the audio controller and ask @j95 if he can add it to the drivers for you in the mod thread!? Don't know what else to do beside that
     
  4. varunreeves

    varunreeves Notebook Consultant

    Reputations:
    49
    Messages:
    226
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    41
    I posted in the thread you linked above here. Lets see if someone responds there including @j95 if he gets a chance.
     
    jaybee83 likes this.
  5. supernovastar

    supernovastar Notebook Enthusiast

    Reputations:
    10
    Messages:
    23
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    16

    Hi lsflp,

    The B173QTN01.0 display with the scan lines was annoying.

    I had that same display and it was horrible to look at, so I replaced it with the B173QTN01.2 which also has 120Hz; QHD 2560x1440; Matte, but no scan lines. It's a good looking display and reliable so far. You can probably pick this display up new via Aliexpress or eBay for around $130 - $135 with shipping included.


    Manufactured: 17/02
    H/W: 1A F/W: 1
    YQ16H91J8222-BRS201

    Model Name B173QTN01.2
    Manufacturer AUO
    Screen Size17.3 inch
    Pixel Number 2560(RGB)×1440 (Quad-HD)
    Luminance 400 cd/m² (Typ.)
    Color Depth 16.7M 72% (CIE1931)
    Refresh Rate 120Hz
    Signal Type eDP (4 Lanes)

    I bought mine from eBay for about $125.00 with shipping included. The link to the seller is listed below.

    The eBay listing shows the horrible B173QTN01.0 display for sale, but just contact the seller to request the B173QTN01.2 instead before you make an offer/buying it.

    https://www.ebay.com/itm/120Hz-17-3-LED-LCD-SCREEN-FOR-Eurocom-SKY-X7E2-B173QTN01-0-H-W-1A-2560X1440/163134337605?

    Good luck.
     
    bennyg, lsflp and jaybee83 like this.
  6. lsflp

    lsflp Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    87
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    16
    and what about for gaming or use for photography?

    thanks
     
  7. lsflp

    lsflp Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    87
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    16
    Hello guys, now I have a very serious problem with my laptop, I do not know what to do.

    Configuration:
    32 gb of ram 2400 crucial
    8700k
    RTX 2080
    2 x hard disk 2.5 "of 1tb each one.
    2 x NVMe 1 tb each one.
    AC Adapter 330w

    For a week, when I try to benchmark or simply open a game, the PC is completely turned off.

    the temperatures never rise from 57C in cpu and in gpu they are around 72C.

    I do not know what to check, I already apply thermal paste again, it's still the same.
     
  8. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,451
    Messages:
    53,131
    Likes Received:
    15,272
    Trophy Points:
    931
    Does it do the same on battery?
     
  9. lsflp

    lsflp Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    87
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    16
    With battery it's OK,
     
  10. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,451
    Messages:
    53,131
    Likes Received:
    15,272
    Trophy Points:
    931
    So something about it going full power is doing it. I would check your GPU VRM is making proper contact with the heatsink.
     
    jaybee83 likes this.
Loading...

Share This Page