*OFFICIAL* Alienware Area-51M R1 Owner's Lounge

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by ssj92, Jan 8, 2019.

  1. etern4l

    etern4l Notebook Virtuoso

    Reputations:
    2,798
    Messages:
    3,331
    Likes Received:
    3,247
    Trophy Points:
    331
    That's not right, AMD are supposed to rip threads, not customers! :)

    But seriously, things would be strictly worse without AMD around.
     
    Docsteel likes this.
  2. echterion

    echterion Notebook Enthusiast

    Reputations:
    18
    Messages:
    39
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    I agree, I like this silence. I am usually using my machine with only one power supply, in this way, there is no noise but there is enough fps in Div2, or HZD. If I need to run benchmark or I want more fps, I would use both power supply.
     
    Docsteel likes this.
  3. Silentfan

    Silentfan Notebook Geek

    Reputations:
    32
    Messages:
    83
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    26
    btw: you can use (with a hw-mod) only one 240w or 330w psu with full gpu-power. Here my howto.
     
  4. Docsteel

    Docsteel Vast Alien Conspiracy

    Reputations:
    771
    Messages:
    2,146
    Likes Received:
    909
    Trophy Points:
    131
    Anyone else notice this - I seem to have to seat my headphones (standard, not USB) two times to get them "seen" by applications. Is it just me? I don't recall this on any other AW laptop buy my A51M R1, and not any work laptop or Mac.
     
    Last edited: Feb 4, 2021
    Virale likes this.
  5. etern4l

    etern4l Notebook Virtuoso

    Reputations:
    2,798
    Messages:
    3,331
    Likes Received:
    3,247
    Trophy Points:
    331
    Started happening to my m15 R1 from time to time, the older 15 is fine.
     
    Last edited: Feb 9, 2021
    Docsteel likes this.
  6. Cass-Olé

    Cass-Olé Notebook Evangelist

    Reputations:
    728
    Messages:
    338
    Likes Received:
    979
    Trophy Points:
    106
    Your how-to, the eBay.de link for the 'emulator' is dead/expired. Post a new link here &/or edit a working link into the original how-to, perhaps a perma-link to manufacturer website for the product
     
  7. Docsteel

    Docsteel Vast Alien Conspiracy

    Reputations:
    771
    Messages:
    2,146
    Likes Received:
    909
    Trophy Points:
    131
    Perhaps. My AW 13 R3 never had it, nor any other. This has always done it from day one. I figured its software, but I am guessing maybe not?
     
  8. Virale

    Virale Notebook Evangelist

    Reputations:
    312
    Messages:
    522
    Likes Received:
    764
    Trophy Points:
    106
    I turned off automatic jack detection in the Realtek Audio controls... I just kept them at headphones and mic, no repurposing...

    That fixed what for me was annoying of disconnecting and reconnecting and telling the PC what I hooked up (which sometimes prevented signal from coming through (audio) or going in (mic))
     
    Last edited: Feb 4, 2021
    Docsteel likes this.
  9. Silentfan

    Silentfan Notebook Geek

    Reputations:
    32
    Messages:
    83
    Likes Received:
    69
    Trophy Points:
    26
    Thank you. I have updated my howto (permalink to the seller = https://www.ebay.de/usr/mihai1965?_trksid=p2047675.l2559).
     
  10. echterion

    echterion Notebook Enthusiast

    Reputations:
    18
    Messages:
    39
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Interesting. Thanks for it. I am good with this reducrd performance with one brick, because I have silence and moderate temps. If I make this mod, I would lose the silence if I want good temps.
     
Loading...

Share This Page