*OFFICIAL* Alienware Area-51M Owner's Lounge

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by ssj92, Jan 8, 2019.

  1. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    Alienware Wallpapers-OEMINFO

    Don't forget to place the SystemLogo.bmp in the below folder:

    Code:
    C:\Windows\System32\oobe\OEM
    You need to create the OEM folder as it won't be there

    Also edit the OEMINFO.reg to change the Dell number to the one in your country and insert your service tag in the parentheses after the model number


    Also don't forget to unblock the ZIP file from Properties before extracting it

    "Are you sure you want to run this file?" [Yes or No]

    2019-09-14_214717.png
     
    Last edited: Sep 14, 2019
    ssj92, Papusan, alberty and 5 others like this.
  2. Fire Tiger

    Fire Tiger Notebook Evangelist

    Reputations:
    777
    Messages:
    433
    Likes Received:
    309
    Trophy Points:
    76
    Rei Fukai, Spartan and Vasudev like this.
  3. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    Don't forget to place the SystemLogo.bmp in the below folder:

    Code:
    C:\Windows\System32\oobe\OEM
    You need to create the OEM folder as it won't be there

    Also edit the OEMINFO.reg to change the Dell number to the one in your country and insert your service tag in the parentheses after the model number
     
    Last edited: Sep 14, 2019
  4. garyfl

    garyfl Notebook Consultant

    Reputations:
    16
    Messages:
    136
    Likes Received:
    53
    Trophy Points:
    41
    Hi guys, I'm hoping someone could help me asap, wanted to do a clean install of windows from a windows USB, but on the boot menu when it gets to the hard drive part it doesn't detect my hard drives and gives me only the option to load driver. I am using RAID with 2x SK hynix 401, does anyone know what I should do? should i turn my raid on to AHCI in bios? I want to keep my raid. Does anyone have the drivers?
     
  5. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    The latest Windows Media Creation tool when it creates a USB installer of the latest build of Windows which is 1903, it already has built in RAID Drivers and you should see your RAID drives, unless you created that USB installer of Windows using something else like Rufus and didn't properly set the options. I have your same SSDs in RAID 0 and I see the drives however I prefer to load the latest driver from the get go.. If you go into the IRST folder, you will see the RAID Driver, copy that folder to the USB Flash disk:

    Alienware Area-51m Drivers 11-Sep-19

    I highly suggest you go through this guide before you do anything:

    Windows 10 Clean Installation Guide

    Also, after downloading the drivers ZIP, before extracting it, make sure you unblock the ZIP file then only you can extract it otherwise every file that is extracted will have a BLOCKED status. See:

    "Are you sure you want to run this file?" [Yes or No]
     
    Last edited: Sep 14, 2019
    Vasudev, Fire Tiger and alberty like this.
  6. garyfl

    garyfl Notebook Consultant

    Reputations:
    16
    Messages:
    136
    Likes Received:
    53
    Trophy Points:
    41

    thank you so much I think I understand my issue now, I used my friends windows USB but its an official one with a windows box, but I think its more than 2 years old which explains the issue. I will download the latest build tonight and create a windows installer on my own USB. Thank you for the detailed reply, ill go through the guides.
     
  7. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    Perfect, it should go smoothly, trust me.
     
  8. RMLJD

    RMLJD Notebook Geek

    Reputations:
    20
    Messages:
    75
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    26
    Daily bump...
     
    Fire Tiger likes this.
  9. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    What j00 did is correct, I dunno how I've missed it, testing this out for j00 r!ght n0w.

    Ultra Male in action >>> [​IMG]
     
  10. Spartan

    Spartan Notebook Nobel Laureate

    Reputations:
    22,066
    Messages:
    20,939
    Likes Received:
    30,810
    Trophy Points:
    931
    @RMLJD

    Just plugged in my AKG earphones that came with my previous Galaxy S10e smartphone into the first port in the left corner, first port from the bottom, there is one port right above it and I didn't care to even check what that's for but as soon as I plugged it in, I got a notification on the bottom right corner saying what did I plug in, it said "headphones" by default so I left it at that and continued watching the serial I was watching using VLC Media Player. I then removed the left earphone from my ear and the sound was coming exactly the same from the right one.

    Using Realtek Audio Driver v6.0.8699.1
    Alienware Command Center v5.2.45.0
    Realtek Audio Control v1.3.179.0
    (from the Microsoft Store)

    PS: also changing the Audio profile in the Command Center main page from Alienware Audio to Movie to Racing, etc, does indeed change the sound effects and the audio fidelity
     
Loading...

Share This Page