*OFFICIAL* Alienware 13 R3 Owner's Lounge

Discussion in '2015+ Alienware 13 / 15 / 17' started by katalin_2003, Oct 24, 2016.

  1. Gurusv

    Gurusv Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    26
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    6
    Thanks for the explanation. The core with the temp diff is actually lower than the other 3 cores. As i do not plan on overclocking shall leave it for now.
     
  2. blackmazzy

    blackmazzy Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi Everyone from Southwest US. I've been following this post for a while now. Finally signed on and my first post :)


    I dropped the hammer yesterday and ordered the AW13 R3 as followed:

    I7-7700HQ, GTX1060, 16Gb2667MHz,OLED Anti-Glare w/ Touch Tech, 512Gb PCIe SSD, Killer 1535, and Win10 Pro.

    Four-ish weeks build/ ship/ lead/ whatever time... to arrive by March 23-31. The waiting game begins:D
     
  3. Doug2507

    Doug2507 Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    54
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Looks like I'll need to phone dell tomorrow. Just installed latest bios and bricked the laptop....
     
  4. sisqo_uk

    sisqo_uk Notebook Deity

    Reputations:
    126
    Messages:
    1,440
    Likes Received:
    305
    Trophy Points:
    101
    What was it meant to fix. I'm still with out the box 1.02


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. TheChang

    TheChang Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    63
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    26
    Ow jezus. Which laptop do you have? Good luck with it. I will wait for update.

    Sent from my STV100-1 using Tapatalk
     
  6. Doug2507

    Doug2507 Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    54
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Was changing from 1.0.3 to 1.0.5. Latest meant to have power consumption improvement. Iirc someone posted a few pages back about 1.0.5 bricking a few.

    When it went to restart it just sat on black screen. Left for 20 minutes with no change. Power down then back on and 7 beeps. I'll see what Dell say tomorrow.
     
  7. jedolley

    jedolley Notebook Evangelist

    Reputations:
    52
    Messages:
    407
    Likes Received:
    85
    Trophy Points:
    41
    You should be able to fix it yourself. Try unplugging from power, you'll also need to disconnect the battery. Then hold the power button for about a min to drain the power from the mobo. If that doesn't work, try unplugging the coin cell battery for 30 seconds.
     
  8. Doug2507

    Doug2507 Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    54
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Already done. It's a door stop now.

    EDIT: Just checked the Reddit thread, seems like there's been a whole load of them bricked. Bit pissed off as the GPU on this one is extremely good, I can kiss goodbye to that with a new mobo.
     
    Last edited: Feb 19, 2017
  9. LancerEvoX

    LancerEvoX Notebook Evangelist

    Reputations:
    25
    Messages:
    368
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    31
    I just updated my bios fine but I turned off CPU performance for fun after the update. Running OCCT for fun with CPU performance mode off for fun.

    Just a quick question since I've kept my CPU performance on since I had it, and only turned it off when the bios updater told me to turn it off. When does the fans kick in? I't's gotten close to 70C a few times but my system is still dead silent. Also is CPU performance recommended or not? I'm not sure what it does besides having the fan be a bit more aggressive.

    EDIT: Here's OCCT after 9mins with CPU Performance off. My system is pretty much dead silent. I'll test with some gaming in a bit but I may just keep CPU Performance off if there's no difference in temperatures.
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 19, 2017
  10. simonkee51

    simonkee51 Notebook Guru

    Reputations:
    2
    Messages:
    59
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    26
    I flashed mine to 1.05 yesterday. Ive no idea what if fixed.
     
Loading...

Share This Page