Nvidia driver 301.42 WHQL released on 22May

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by Chaos92, May 23, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JellisV

    JellisV Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5

    Thank you so much! :D this worked.
     
  2. dellienware owner

    dellienware owner Notebook Consultant

    Reputations:
    26
    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    hdmi isnt working

    my monitor isn't being recognised by hdmi as an option
     
  3. ibin.baghdad

    ibin.baghdad Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Jun 3, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    me 2 same problem like zoppi and katalin_2003
    just the option of physx 4 choice and that was nice .
    but i cant use the GTX260m for display and game :(
    and the SLI is disable
     
  4. DeadZ

    DeadZ Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Jan 20, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    hello so i download katalin's attatched archive copy paste in there where u said, instalation was good, but when he was reboting he cant load windows? Windows is Loading ... and its not loading any help?
     
  5. sirclash

    sirclash Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Nov 30, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Does this also work on the m15x alienware?
    Apparently i have either the 240 or 260, i followed the process but can't get past the compatibility check.
    Does the PCIe note also apply to the m15x?
     
  6. Sach_theStampede

    Sach_theStampede Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    This INF helped me out big time. I used it to mod the INF of 301.42 and can safely confirm functionality of the Nvidia 460m GTX 1.5GB on an Alienware m17x r2. Thanks a bunch!
     
  7. Sach_theStampede

    Sach_theStampede Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    Was this after a successful install of the video driver? Have you tried safe mode? Any BSOD?

    In safe mode, you could try rolling back the driver to pre-install state.
     
  8. Ceno

    Ceno Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have a problem after installing the 3.01.42 drivers. Everything seemed to run fine except anything flash related no longer works. Example: youtube videos all crash, any flash based games crash upon loading. Basically anything that uses flash no longer works. I think I read somewhere there's a hardware incompatibility with this notebook and any new nvidia drivers. I've tried reinstalling adobe flash and nothing works. Has anyone else had this problem? The last driver dell released for this notebook and the gtx 260m was v257.38, A03 But even those were kind of buggy. I'm not sure what stable driver I can use. Any help would be greatly appreciated. Thanks

    Alienware m17x R1
    GTX 260M SLI.
    Win7 64bit


    UPDATE: I uninstalled any versions of adobe flash from my computer and reinstalled and so far things seem to be working fine. Apparently adobe flash got corrupted or something, who knows.. I will play around with different flash applications just to make sure all is well.
     
  9. katalin_2003

    katalin_2003 NBR Spectre Super Moderator

    Reputations:
    9,502
    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    5,570
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    231
    Hello, Ceno, in BIOS under Advanced > Graphic Settings, disable Hybrid Sli, Integrated graphics card and PCIe Gen2.
    This should fix it.
     
  10. gothikzoul

    gothikzoul Newbie

    Reputations:
    0
    Joined:
    Jan 27, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    hey anyone on here with an m17x r1 q9000 and 2x260m gpu's that can tell me of a stable nvidia driver, im currently using the latest drivers 310.90 I know how to install them without a problem so I dnt need help with that, disabled everything in my bios in the graphics options, so only my 260m are being used, I use after effects and premiere a lot, and im running windows 8 on my machine only got 4gb ram at the moment, I dnt get BSOD per say, but I do get my drivers crashing a lot at times depending on what im doing, im going crazy here trying to figure out what the problem is, the lil pop up comes out whenever they crash telling me that the driver crashed but successfully recovered, then it tells me something about the kernel, I have been unable to take a screen shot or photo of the message so I cnt give you more info on that, at first I thought it was my cpu getting too hot, I got a program to check the temps and discovered that it would reach 80c at times, and yes it would mostly hang at 70c+, I opened up the machine and noticed that there was a small "gap" between the cpu and heatsink, so I tightened it better and that fixed that problem, my cpu temps are now 45c-60c. so my machine does not hang because of that anymore, but graphic driver still does crash at times, so i looked at temps again and my nvidia MPC(9400) goes past 70c i seen it go about 85c or so, there is this thin thermal pad between it and the heatsink so im thinking of getting a copper shim later for it, but if it is disabled in the bios, why would it be causing problems. anyway, i want to try a "stable" driver for these gpu's before i go ahead and say its my MPC causing the problem now, i tried downloading the provided drivers from dell and got sli working just fine, everything was stable but i cannot run adobe software because of incompatibility issues with the drivers =\

    so pretty much i dnt care about sli working just want my 260m's working fine without crashing, anyone with my same specs running windows 8 got them working fine?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page