1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

NVIDIA Driver 296.10 WHQL

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by maxheap, Mar 13, 2012.

  1. maxheap

    maxheap caparison horus :)

    Reputations:
    1,244
    Messages:
    3,294
    Likes Received:
    191
    Trophy Points:
    131
  2. dellienware owner

    dellienware owner Notebook Consultant

    Reputations:
    26
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    gotta wait for tweaked inf file for gtx 260m sli and 9400
     
  3. Jody

    Jody Notebook Deity

    Reputations:
    339
    Messages:
    1,092
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    56
    Any hope of 3D screen owners getting their HDMI input back this time?
     
  4. ampo2004

    ampo2004 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    mmmm, is not working with alienware R1, if you put the modded inf from NVIDIA Verde 295.73 WHQL Driver says that some files are missing..
     
  5. SlateJones

    SlateJones Notebook Geek

    Reputations:
    32
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    UPDATE: I updated the inf from lv2go and installed the driver on my r1, should work for everyone here is the link
    nvwi.inf

    if it downloads as nvwi_2.inf just rename it to nvwi.inf
    Hope this helps you guys... it works perfectly for me, should work for anyone with 260's, 280's or 285's
     
  6. Psychotic deformity

    Psychotic deformity Notebook Consultant

    Reputations:
    59
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    For the R1 just use the inf from LV2GO for the 295.73 and update the driver revision line of the file with the right numbers.
     
  7. tyranus7

    tyranus7 Notebook Evangelist

    Reputations:
    130
    Messages:
    479
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    31
    Oh come'on no Alan Wake SLI profile again .... mmmm, the guy from remedy posted this:

     
  8. spradhan01

    spradhan01 Notebook Virtuoso

    Reputations:
    1,387
    Messages:
    3,587
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    106
    I keep on gettin an error with this and the one prior to it.
    Any tips?
     

    Attached Files:

  9. BetaFire

    BetaFire Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    New drivers are working great for me. I'm on an m14x, though. However, I did notice a slight bump in performance with BF3, and the GPU seems to be running a little cooler too; so I'm very well pleased. Hopefully you guys get similar results.
     
  10. Ammo7

    Ammo7 Notebook Consultant

    Reputations:
    149
    Messages:
    279
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    31
    Installed new drivers no problems here :)
     
  11. SlateJones

    SlateJones Notebook Geek

    Reputations:
    32
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15

    That does seem strange.... try selecting custom install when asked, then select clean install. Thats the option i always choose and it always works.
    You have gtx 280m's... so the inf should work with your cards.
     
  12. ampo2004

    ampo2004 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    mmmm not working for me i have gtx 260s, it says an error at the end "failed to install display driver"
     
  13. Ammo7

    Ammo7 Notebook Consultant

    Reputations:
    149
    Messages:
    279
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    31
    ampo2004: Silly question but you are trying to install the 296.10 M drivers
     
  14. ampo2004

    ampo2004 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Yep tried the mobile version. Made it work here is the necessary INF tested by me on gtx 260s R1.
     

    Attached Files:

    • nvdm.zip
      File size:
      15.4 KB
      Views:
      306
  15. spradhan01

    spradhan01 Notebook Virtuoso

    Reputations:
    1,387
    Messages:
    3,587
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    106
    does my errors have to do anything with the 64 bit os?
     
  16. tayer

    tayer Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    170
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    31
    No. I'm on a 64bit and everything installed just fine with zero errors.
     
  17. AWM17XR1FAN

    AWM17XR1FAN Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Awesome, thanks for posing this!
     
  18. charlie22911

    charlie22911 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Heads up.

    HDMI in for 3d\120hz configurations is still... Broken.
     
  19. tayer

    tayer Notebook Consultant

    Reputations:
    5
    Messages:
    170
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    31
    DAMMIT!!! I think they might be overlooking hdmi support... I dunno.
     
  20. spradhan01

    spradhan01 Notebook Virtuoso

    Reputations:
    1,387
    Messages:
    3,587
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    106
    After ampo2004's inf, it installed fine but I cannot go to my desktop.
    After I enter my windows password, all I get is a black sceen.
     

Share This Page