No POST after unlocking BIOS A12

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by 1Schumsta1, May 24, 2018.

  1. 1Schumsta1

    1Schumsta1 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    64
    Messages:
    49
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    26
    I already wrote about the problem in the A12 unlocked BIOS thread, but i want that noone have to read through sites, because of my problem so here it is.....

    Here are my steps i made:
    1. I made a stresstest and my laptop shut down with a blackscreen (i just had 80degrees on one card and the other one had 35) and i wanted to get my Nvidia Cards back. I tried all with FN+F5, reinstalled windows, tried disabling Intel HD etc. etc. I had no chance to getting them back to Windows + BIOS. But it was working, all of it except the Nvidia Graphics Cards.

    2. My next solution was to check all my cables and positioning from all cards etc. But all was / is okay. SO if all is okay and i cant get it to work, i had just 1 possible solution, that was this unlocked BIOS for enabling GPU Settings.

    3. I made all the steps from Mr. Fox. All was working (got no Error during BIOS Update) and i restarted..... Bang. 1 Beep loop. After several attemps i cant get it to work again.
    (CMOS out, all RAM out, Battery off) but it is not working. If i made this i get 5 beeps again. But if i turn it on again i still get my 1 Beep.... Do i have to put the RAM while Lights go out or later when it gets black?

    4. CMOS in, all other out. drain it, then start it, i get a 2 beep loop.



    SOLUTION: I fried my 1st GPU and so i was not able to get my system to self restart, but i found another Method to get it to work (without this instructions and no gpus i got also no selfrestart)

    Solutions to clear NVRAM

    • Turn the system off and disconnect the AC adapter
    • Disconnect CMOS battery and system battery
    • Do a power drain (press and hold power button 30 seconds)
    • Remove all memory modules
    • Reconnect AC adapter and power system on
    • Let laptop beep until it turns itself off
    • VERY QUICKLY, WHILE IT IS OFF, BUT BEFORE IT ATTEMPTS TO BOOT AND LIGHTS COME ON AGAIN, INSERT A MEMORY MODULE
    • System will start to beep 5 times
    • Power system off
    • Reconnect CMOS battery and system battery
    • Replace any panels removed for access to memory modules
    • Done…

    • Put all out and insert a 4700MQ, if you have one and it should work.

    • Drain with CMOS 30 Secs, without CMOS 30 Secs
    • Put RAMs, CPU out + Monitor (GPUs if u want too, i did it all the time)
    • Start without CMOS (let it BEEP (7times) a while, put CMOS cable in and Start (let it BEEP (7 times) a while), then put CMOS cable out
    • PUT CPU + Monitor back in (GPUs too)
    • Now start and it gives a 2-BEEP loop and now put one RAM into the Selfrestart-gap like MR. Fox said in Solution 1.
    • Thats it!
     
    Last edited: May 28, 2018
  2. skindoe

    skindoe Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    79
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    16
    Insert ram while lights are out, but before the lights come on again. You will only have a few seconds to do this, so do it quickly but carefully.
     
  3. 1Schumsta1

    1Schumsta1 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    64
    Messages:
    49
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    26
    Yesterday i put all out.(CPU GPU RAM battery cmos). Turned on - 7 beeps. With and without cmos i turned on for 2 minutes. I always drained it after every try. Then i put only cpu in again and started it. I got a 2 beep loop and it restarted itself 1 time, then it shuts down. But when i try it again and turn on it wont restart itself again, its just a 2 beep sequence and turns off.

    Today i want to reproduce that selfrestart that i can do this ramtrick...

    Someone have any ideas or tipps that i get this selfrestart 100%? I cant put all out (main part is cpu i think that influence that) and in again and hope for a selfrestart all the time...

    Thanks in Advance guys
     
  4. 1Schumsta1

    1Schumsta1 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    64
    Messages:
    49
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    26
  5. 1Schumsta1

    1Schumsta1 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    64
    Messages:
    49
    Likes Received:
    43
    Trophy Points:
    26
    SOLVED!
     
  6. SplatMan_DK

    SplatMan_DK Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    What solution did you use? I have the same problem and have tried everything... :-S
     
  7. Talzam

    Talzam Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I'm in the same boat how did you fix this!

    Many thanks.

    Did you manage to fix this I'm pulling my hair out
     
    Last edited by a moderator: Jul 26, 2018
Loading...

Share This Page