New MSI gs75 RTX GPU 2080 help

Discussion in 'MSI' started by Cerreta28, Jul 21, 2019.

  1. Cerreta28

    Cerreta28 Notebook Evangelist

    Reputations:
    45
    Messages:
    429
    Likes Received:
    266
    Trophy Points:
    76
    Hey guys I got my msi gs75 yesterday and I’m having issues when I get into a game my gpu goes from 1400mhz to 300mhz and it will keep doing it like ever 2 or 3 seconds . Is there a fix for this .. so far I have used DUU and re installed windows .

    Here is a little video of if
    https://imgur.com/a/ykuLdL3
     
  2. kothletino

    kothletino Notebook Consultant

    Reputations:
    60
    Messages:
    272
    Likes Received:
    95
    Trophy Points:
    41
    Power plan?
     
  3. Cerreta28

    Cerreta28 Notebook Evangelist

    Reputations:
    45
    Messages:
    429
    Likes Received:
    266
    Trophy Points:
    76
    Performance


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Cerreta28

    Cerreta28 Notebook Evangelist

    Reputations:
    45
    Messages:
    429
    Likes Received:
    266
    Trophy Points:
    76
    My ssd is getting to 75c can that be the issue ?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. ryzeki

    ryzeki Super Moderator Super Moderator

    Reputations:
    6,452
    Messages:
    6,329
    Likes Received:
    3,893
    Trophy Points:
    431
    you need to monitor everything, leave hwinfo running and monitor CPU, GPU etc it can also be the SSD but I feel it shouldn't, it should slowdown when running hot but unless the game is constantly reading from it, it shouldn't bother it that much.

    Are you running an overclock? I see your memory jumping between 5000 and 6169. in the nvidia driver control page, select temporarily to prefer maximum performance just to see if clocks get maintained.

    Are the rest of your drivers up to date, like the intel GPU?

    Did you flash any vbios yet?
     
  6. Support.3@XOTIC PC

    Support.3@XOTIC PC Company Representative

    Reputations:
    1,265
    Messages:
    7,163
    Likes Received:
    995
    Trophy Points:
    281
    Doubt it, SSDs run pretty hot by nature.
     
  7. Brainzapper

    Brainzapper Newbie

    Reputations:
    5
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Same Issue here. My MSI GS75 is giving 600mhz to 300 mhz. fluctuating. Temp is 73c with liquid Metal. Did DDU and Windows re install. Solutions please.
     
  8. ryzeki

    ryzeki Super Moderator Super Moderator

    Reputations:
    6,452
    Messages:
    6,329
    Likes Received:
    3,893
    Trophy Points:
    431
    Did you flash your vbios? are you running with a stable AC power connection to the laptop? 600 to 300 is very low for the GPU. Those are 2D settings. Are you in optimal/adaptive power plans? What drivers are you using? did you also update intel drivers?
     
  9. N2ishun

    N2ishun Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    33
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    16
    2 things...
    Make sure you're using DCH drivers on the video, mine came out of the box with non dch drivers installed.
    2nd, try disabling the intel video in device manager, force it to use the nvidia.
    It *might* be a fuxor in optima trying to switch back and forth from nvidia to intel.
     
  10. Support.3@XOTIC PC

    Support.3@XOTIC PC Company Representative

    Reputations:
    1,265
    Messages:
    7,163
    Likes Received:
    995
    Trophy Points:
    281
    300 sounds like it's throttled back in idle mode. Would need to make sure it's actually using the NVidia card, and not somehow getting pointed at intel.
     
Loading...

Share This Page