Nahimic 3 on "unsupported systems"

Discussion in 'MSI' started by asm1, Sep 7, 2018.

  1. asm1

    asm1 Notebook Evangelist

    Reputations:
    118
    Messages:
    310
    Likes Received:
    177
    Trophy Points:
    56
    Updated, will install tomorrow :)
     
    hacktrix2006 likes this.
  2. nk950357

    nk950357 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
    Hi,my computer is msi gv62vr 7rf with windows 10 1809 enterprise version.
    after uninstall then install the modded version of nahimic, nahimic won't show unsupport version but "nahimic could not be launched" instead.
    How can I solve with this? Thanks for your wonderful work and help.
    [​IMG]
    [​IMG]
    also,Realtek Audo Console won't show msi logo at upper lept corner
    [​IMG]
    [​IMG]
    this is my hardware id.Thanks!
     
  3. hacktrix2006

    hacktrix2006 Hold My Vodka, I going to kill my GPU

    Reputations:
    293
    Messages:
    875
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    106
    First think to check did you have to click Install Driver with a red and white box? if so how many times, also will need a screen shot of your device manager where the Software Componets section is.

    See the main part of the Realtek Audio driver is not modded anymore only two files are which are

    AVoluteNH3Ext.inf
    HDX_MsiExt_AVO_RTK.inf

    So driver signature enforcment needs to be off when you go to install the drivers. Best way is to redownload the driver and uninstaller, Run the uninstaller first whilst disconnected from the internet then when it reboots to advance boot menu Troubleshoot” -> Advanced options -> Startup Settings -> select “Disable driver signature enforcement” option.

    Then install the modded driver whilst internet is still disconnected and reboot once more. It should work

    Also make sure you use the reg file to disable Windows Driver updates which is attached to the post before going back on the internet Micrsoft has a habbit of changing the driver about.
     
  4. nk950357

    nk950357 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6

    First think to check did you have to click Install Driver with a red and white box? if so how many times, also will need a screen shot of your device manager where the Software Componets section is.

    Yes,two times.
    [​IMG]

    See the main part of the Realtek Audio driver is not modded anymore only two files are which are

    AVoluteNH3Ext.inf
    HDX_MsiExt_AVO_RTK.inf

    [​IMG]
    do you mean this?i couldn't find these two files.
    --
    After redo all steps that you provide,stills get me the same error
    [​IMG]
     
    Last edited: May 23, 2019
  5. hacktrix2006

    hacktrix2006 Hold My Vodka, I going to kill my GPU

    Reputations:
    293
    Messages:
    875
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    106
    Does Uninstall the app and downloading it from Windows Store work? See the driver i give out is the same driver i am using which is working fine.

    The software componets is showing like mine, however i have noticed your using Bluetooth Audio. Have you tried with Bluetooth disabled?
     
  6. nk950357

    nk950357 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
    Just try with both solution, but seems doesn’t works.[​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. hacktrix2006

    hacktrix2006 Hold My Vodka, I going to kill my GPU

    Reputations:
    293
    Messages:
    875
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    106
    Did your Windows OS get an update? if so might be worth checking if that broke it. Thats the only thing i control as Microsoft keeps killings stuff with updates.
     
  8. nk950357

    nk950357 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    6
    [​IMG]Recently get these updates.
    I have noticed installed attempt,does it causes this problem?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. hacktrix2006

    hacktrix2006 Hold My Vodka, I going to kill my GPU

    Reputations:
    293
    Messages:
    875
    Likes Received:
    542
    Trophy Points:
    106
    The latest one might cause an issue someone whom beta tests for me @JeanLegi is also having issues as well. Its not a driver issue its more like a MS issue.

    Try installing an older build just incase go back two builds might help.
     
  10. JeanLegi

    JeanLegi Notebook Evangelist

    Reputations:
    283
    Messages:
    423
    Likes Received:
    374
    Trophy Points:
    76
    don't think so i testet even Nahimic 2+ with the recommend driver from the MSI support homepage and this doesn't work too.
    i try an cleaninstall to see if everything will working and will report back in maybe 60min or so. i must do a quick backup of some important data.
     
Loading...

Share This Page