1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

my DELL Vostro 1500 integrated webcam doesn't work...

Discussion in 'Dell' started by jamesev, Nov 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jamesev

    jamesev Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    ... any more!
    I recently bought a DELL Vostro 1500 with Windows Vista Home Premium preinstalled and the webcam worked fine.
    Yesterday I reinstalled Windows VIsta using the resouce CDs provided by DELL and I cannot find the way to reinstall the Creative Labs Laptop Integrated Webcam driver.
    I tried with both the R155105.EXE included in the resource CD and the R160323.EXE downloaded from the DELL support website. The first returns a generic error, the second does not have any effect... the webcam is not detected.
    I tried to install drivers both before installing webcam software, and after installing it but without success.
    Can anyone help me to solve this problem?:confused:
     
  2. jamesev

    jamesev Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    maybe I have to install something else before installing webcam drivers?
    I've found on the internet some people having the same problem:(
     
  3. TuxDude

    TuxDude Notebook Deity

    Reputations:
    255
    Messages:
    909
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I'm havin the same problem too on my 1520... I too tried the driver on my resourced dvd, the one from DELL site and also from Windows Update.... The first two are Creative Drivers and so Webcam Manager opens up and the Camera LED also comes up but no picture on screen but with the Windows Update Driver the application says that no drivers are found for the webcam.... So did anyone who did a reinstall face similar problems ?
     
  4. kayn

    kayn Newbie

    Reputations:
    3
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    hi i'm new here... sorry for my english i'm italian...

    i have the same problem too... but i solved it.

    i have unistall the webcam driver, i'm going into Control Panel > Device Manager, find the Imaging devices for a Laptop Integrated Webcam and i have unistalled the driver.

    I have download a new driver from the DELL website for the webcam, the driver name: R155105

    When i have installed my OS i have see two problem, the "Intel turbo memory driver" R154164 and "Intel turbo memory application" R167146 going in conflict whit the cam driver.

    When i have unistall the webcam driver and rebooting my system, later i have installed a new downloaded driver R155105 but i dont have rebooted.

    Later i have installed for the second time the two driver for SATA intel, i dont have unistalled it but i have overwrited it, i have download it from the DELL web site, the drivers name: R154164 and R167146 i have install it and reboot...


    when i have turn on my pc, the cam work well...

    P.S: i'm sorry for my english but i have study a italian spaghetti english

    if need, in this link we can download the Application: Creative Labs Dell Webcam Manager, 145mb
    http://support.euro.dell.com/suppor...eid=R160320&formatcnt=1&libid=0&fileid=214672

    I wait the answer
    bye
     
  5. TuxDude

    TuxDude Notebook Deity

    Reputations:
    255
    Messages:
    909
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Thanks a lot dude - that helped me right to the point.... I merely installed my Intel Turbo Memory Driver once again and my webcam started working fine again.... Repping you for the help ;)
     
  6. kayn

    kayn Newbie

    Reputations:
    3
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    :)
    i have alert the DELL customer support for the problem... and i have tell it the soluction... ;)

    See you...

    P.S: the new media direct version 3.3 for vostro 1500 and inspiron 1520 after the reinstallation of vista, dont work. Can make only the partition... in the next days dell release a new software version
     
  7. Mr.Brightside

    Mr.Brightside Notebook Evangelist

    Reputations:
    38
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    well i have a similar problem, but i have a 1420, and the cam sometimes work sometimes don't, usually rebooting the computer do the trick...does somebody have faced a same issue?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page