MSI P65 8RD GPU problem

Discussion in 'MSI' started by Califauna, Oct 1, 2021.

  1. Califauna

    Califauna Notebook Enthusiast

    Reputations:
    1
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I have an MSI P65 8RD.

    When connecting an HDMI cable and selecting 'Duplicate' the following happens

    https://drive.google.com/file/d/1hWjpZ9cHfdjhtHWsnr6jhD9w2HwCjlIZ/view?usp=sharing
    Every 15 seconds or so the mouse freezes then disapears for a couple of seconds, the laptop screen goes black for a couple of seconds. The same thing happens on the monitor connected to the HDMI.

    Refresh install hasb ben done, all drivers automatically installed , then also tried the drivers from MSI's website.

    Same thing with a different (also working) HDMI cable and monitor.

    Dedicated (1070 Ti) and built in graphics are both detected and listed as working.

    Any kind of tests I can do here to find out what the problem is (presumably with the dedicated GPU)?
     
  2. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    internal monitor works normally ?
    drivers 472.12 ?? nvidia

    1070 ?? TI --NO .,,.maxq - no power
     
    Califauna likes this.
  3. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    test is easy -- MSI KOMBUSTOR
    try D-gpu render
     
  4. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
  5. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    try first
    GPU render on internal monitor - GPUz render test
    latest drivers
    windows update -last update for your windows build
    others repairs is advanced ! :D
     
  6. Califauna

    Califauna Notebook Enthusiast

    Reputations:
    1
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    The driver I have installed is 472.12 latest from nVidia website.

    This is what happens when checking the load and temps with GPUz (running as an administrator):

    https://drive.google.com/file/d/125_cDl6lf9O9KdyKDKDYZz9UbBn4-sh_/view?usp=sharing

    Sensors in GPUz get data for a few seconds (temperatues, loads, etc.) then nothing. I get a notification that GPU-Z has been blocked from accessing the graphics card.
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  7. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    d-gpu problem

    send firs page --gpu info
    for more info about vbios update / hwinfo state
    91C is max for this gpu .,94C slowdown .,,.98C shutdown
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  8. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    but render look OK .,,weird
    windows full name ,.,.build --START ,.,.write WINVER
    send info

    edit
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  9. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    here is probably OPTIMUS ,.,.must fully works igpu - intel drivers + NVIDIA d-gpu

    and windows basic repair "from upgrade" or badly installed system
    CMD + admin

    DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    CMD + admin
    SFC /scannow
     
    Last edited: Oct 1, 2021
  10. NeXt3R

    NeXt3R Notebook Evangelist

    Reputations:
    72
    Messages:
    656
    Likes Received:
    109
    Trophy Points:
    56
    or teamviewer ?? send PM ID + pass

    ,.,.install chipset drivers - here is some next drivers for BUS
    from topic here on forum .d
     
Loading...

Share This Page