MSI GE73 Raider : Shutdown don't work and fans still working

Discussion in 'MSI' started by Julianinho, Apr 15, 2018.

  1. JeanLegi

    JeanLegi Notebook Evangelist

    Reputations:
    260
    Messages:
    344
    Likes Received:
    302
    Trophy Points:
    76
    the next step from my view of point would be a clean install of os and all drivers.
     
    Julianinho likes this.
  2. Julianinho

    Julianinho Notebook Geek

    Reputations:
    2
    Messages:
    75
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    16
    Before reinstall i will wait if another member have other solution ;) and maybe the new update of windows can solved this.
    I can try to uninstall completely the gpu nvidia and use the laptop only with the intel hd graphic for few hours and see if i can shutdown.

    Thanks for your help :)
     
    JeanLegi likes this.
  3. asm1

    asm1 Notebook Consultant

    Reputations:
    112
    Messages:
    278
    Likes Received:
    155
    Trophy Points:
    56
    Might be entirely irrelevant but it looks like you haven't installed the management engine update which fixes the Spectre/Meltdown CPU bug. My patched version shows 11.8.50.3425

    Might be a tholught to do that update.
     
    Julianinho likes this.
  4. Kevin@GenTechPC

    Kevin@GenTechPC Company Representative

    Reputations:
    867
    Messages:
    7,706
    Likes Received:
    1,769
    Trophy Points:
    331
    The ME does not contain fixes for speculative execution, it's the microcode used in the BIOS.
     
    asm1 likes this.
  5. Julianinho

    Julianinho Notebook Geek

    Reputations:
    2
    Messages:
    75
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    16
    @asm1
    Thanks for info, i have update with the file me118h.bat, now i have the same version to you.

    I will test if my ge73 can shutdown or not.
    I have to use more hours because the laptop shutdown ok when i use it for few minutes but it didn't shutdown when i use it for 1 hour or more.
     
  6. asm1

    asm1 Notebook Consultant

    Reputations:
    112
    Messages:
    278
    Likes Received:
    155
    Trophy Points:
    56
    No worries. Its not related to your problem as @Kevin@GenTechPC says but I thought I'd mention it.
     
  7. Julianinho

    Julianinho Notebook Geek

    Reputations:
    2
    Messages:
    75
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    16
    Ah ok, so you don't have any idea for my problem ?
     
  8. Kevin@GenTechPC

    Kevin@GenTechPC Company Representative

    Reputations:
    867
    Messages:
    7,706
    Likes Received:
    1,769
    Trophy Points:
    331
    It's possibly a GPU issue so if BIOS/EC update doesn't resolve the issue then send it back to MSI for warranty service.
     
  9. Julianinho

    Julianinho Notebook Geek

    Reputations:
    2
    Messages:
    75
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    16
    I don't know if is the patch v11.8.50.3425 but when i shutdown my ge73 it's works, i have try 2 days and shutdown 10 times my laptop and it work, but the restart don't work.

    Thanks for your help, i can shutdown now ;)
     
    Kevin@GenTechPC, JeanLegi and asm1 like this.
  10. asm1

    asm1 Notebook Consultant

    Reputations:
    112
    Messages:
    278
    Likes Received:
    155
    Trophy Points:
    56
    Glad you got it partly solved. :)
     
    Julianinho and Kevin@GenTechPC like this.
Loading...

Share This Page