Mobile Pascal TDP Tweaker Update and Feedback Thread

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Coolane, Jun 20, 2017.

  1. Z3us_PL

    Z3us_PL Notebook Consultant

    Reputations:
    18
    Messages:
    159
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    41
    Thank you for the quick reply :). I uploaded testing vbios but unfortunately still black screen :/
     
  2. mambo1111

    mambo1111 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Is it worth to set the TDP limit from a GTX 1070 (125W) to 150W or even 170W? I have problems to hold min. 60fps in one game what could i expect regarding to fps and heat?
     
  3. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    6,550
    Messages:
    5,217
    Likes Received:
    7,077
    Trophy Points:
    681
    Depends on card.
    If it's a MSI or Clevo, it can run at 230W all day long.
    For others, 151W-170W is the recommended maximum.

    That being said, if you can't hold 60 FPS in a certain game, it isn't TDP holding you back here. Try overclocking the card or RAM or check your CPU usage. Most cards should do 500 easily on the memory clock and anywhere between 150-200 mhz on the core.
     
  4. mambo1111

    mambo1111 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Ok, i got the Clevo P870KM-G (440W PSU) and the card is only 100% stable at +350 memory and 1683 core @ 0.8V. Is it possible to adjust the TDP from 150W to 200W in Afterburner when you set the limit to 200 and the target to 150?
     
    Last edited: Jan 1, 2019
  5. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    6,550
    Messages:
    5,217
    Likes Received:
    7,077
    Trophy Points:
    681
    Yes but you have to change the preset in the tweaker to the GTX 1080 "preset" values (open a GTX 1080 vbios and click "preset" in it and write them down). I found bizarre power limit throttling in PUBG (and ONLY pubg) if I did not do this. It was causing PWR limit throttling and downclocking the clocks at just 155W TDP, when I had the slider at 200W....yet it wasn't ALWAYS doing it each time. So I had to change the rail power limits (extreme settings).

    But yes, the "limit" changes the range of the slider in MSI Afterburner as long as you make it adjustable.
     
  6. Coolane

    Coolane Notebook Consultant

    Reputations:
    305
    Messages:
    234
    Likes Received:
    575
    Trophy Points:
    106
    No problem. Not sure if this will work, but it might worth a try.
     

    Attached Files:

    Z3us_PL likes this.
  7. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    6,550
    Messages:
    5,217
    Likes Received:
    7,077
    Trophy Points:
    681
    The problem is, your vbioses have 55AA there for the first two bytes of the file.
    His vbioses have 4E 56. for the first two bytes of the file.

    It has to flash as 55 AA.
    So what was causing 4E 56?

    Someone earlier, I swear it was someone a few pages back from another person with 4E 56 on a known working MSI 4 core/kaby lake vbios, said it was the 1.8v adapter causing it randomly.
     
    Z3us_PL likes this.
  8. mambo1111

    mambo1111 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Thank you that helped me a lot! I hope the programmer arrives in 1 week...
     
  9. Z3us_PL

    Z3us_PL Notebook Consultant

    Reputations:
    18
    Messages:
    159
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    41
    This time I uploaded vbios with diffrent programator without adapter. Still black screen, windows is booting in background (the disk work icon is liting, and you can hear the sound of windows loading). LCD is working only when I upload original vbios :/. I don't know what causes the problem?
     

    Attached Files:

  10. Falkentyne

    Falkentyne Notebook Prophet

    Reputations:
    6,550
    Messages:
    5,217
    Likes Received:
    7,077
    Trophy Points:
    681
    Your bios is corrupted again.
    You're getting a black screen because the first 2 bytes are being changed from 55 AA to 4E 56.
    Do you have a hex editor?

    Open the file in the programmer and look at the very start of the file.
    Look at the file coolane sent you.
    Do you see how it has 55AA at the first two bytes?
    Now look at your file.
    It has 4E 56.

    Where is the original bios for 86.04.2a.00.29 ?
    The unoriginal unaltered file?
    Do you have it?
    It should have 55 AA.
    Does it?

    Now go back to the file coolane sent to you.
    Open it in a hex editor.
    I recommend HxD. Takes 30 seconds to download HxD.
    Got it? Ok.
    Now open it.

    Do you see 55AA?
    Now, when you flashed it, did you verify the flash?
    the skypro will usually give a verify error if something like this happens.
    Now, after you flash this is what I want you to do.

    Flash the bios.
    Then READ the bios again after you flashed it. (read it off the chip that you flashed).

    If it is 4E 56. You need to flash it again from the correct 55AA on your drive.

    Keep reflashing and re-reading it until it is 55AA.
    Once it's 55AA, your vbios will work.
     
Loading...

Share This Page