M18x R2 and RX 480 4GB

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by Johndill, Feb 26, 2020.

  1. Johndill

    Johndill Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Messages:
    152
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    41
    M18x-oldie likes this.
  2. Raidriar

    Raidriar ლ(ಠ益ಠლ)

    Reputations:
    1,504
    Messages:
    5,453
    Likes Received:
    3,902
    Trophy Points:
    431
  3. Johndill

    Johndill Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Messages:
    152
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    41
    A mate purchased it off eBay for roughly around $360AUD from the UK I think it was, he got it for his 17 Ranger but it's never detected in the Ranger's BIOS so unusable for him.

    It's original BIOS gave code 43 in device manager on the M18x R2 so I flashed it with one of @SMGJohn RX 480 BIOS he posted for another user and that allowed it to work.

    It only works in SG mode, when I select PEG I get 8 beeps.

    TDP of the BIOS is 70W.

    Requires HWiNFO to run the fans as the GPU fan does not run on its own.
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 26, 2020
  4. Rengsey R. H. Jr.

    Rengsey R. H. Jr. I Never Slept

    Reputations:
    1,018
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    883
    Trophy Points:
    131
    ssj92 and Johndill like this.
  5. Johndill

    Johndill Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Messages:
    152
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    41
    Rengsey R. H. Jr. likes this.
  6. Rengsey R. H. Jr.

    Rengsey R. H. Jr. I Never Slept

    Reputations:
    1,018
    Messages:
    2,666
    Likes Received:
    883
    Trophy Points:
    131
  7. Johndill

    Johndill Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Messages:
    152
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    41
    I've got both systems. :) If I do get my hands on a WX7100 though that would be nice but $500AUD+ is a bit rich for me.

    It runs great in SG on the M18x R2 but it's my friend's card and it does not work in SG on his LVDS 60hz Ranger for some reason, it's just not detected in BIOS, would you know why it would work in one but not the other? Is it the Rangers BIOS preventing it or the VBIOS?
     
    Last edited: Feb 27, 2020
  8. Johndill

    Johndill Notebook Consultant

    Reputations:
    14
    Messages:
    152
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    41
    Would flashing a WX7100 VBIOS to it work or would the incorrect VRAM type mess it up? it's Hynix.
     
  9. yarema

    yarema Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    15
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    6
    Does THIS or WX7100 fits for 18r1 with sandy bridge?
     
Loading...

Share This Page