M17x Win7 super driver latency problems

Discussion in 'Alienware' started by Koshinn, Sep 24, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Koshinn

    Koshinn Notebook Deity

    Reputations:
    171
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    56
    So I have the newest drivers off of dell.

    Win7 Pro x64 (RTM/Retail)

    I didn't have this problem in Vista.

    Running DPC Latency Checker shows a spike of > 16000 microseconds every so often. This causes music to noticeably stutter.

    Has anyone found a cause and/or fix for this? Yes I installed the drivers released a couple days ago and it didn't fix the problem.

    [​IMG]
     
  2. kilthro

    kilthro Floating in Space

    Reputations:
    222
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    55
    Nope. i have the same issues. but i did this test even before I installed drivers and had the same result.. I also had bad spikes in vista...
     
  3. augur_

    augur_ Notebook Guru

    Reputations:
    39
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    I think it's still generally accepted that the SLI graphics cards are causing this. It goes away if you're running on the integrated graphics, but the second you switch to the dual cards, it starts getting crappy.
     
  4. Prodigy-man

    Prodigy-man Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Wait... That most annoying sound stutters that I have in Win 7 RTM is caused by DPC Latency issue??
     
  5. Prodigy-man

    Prodigy-man Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    I just ran mine... this is awful... So what could be done to fix this?
    [​IMG]
     
  6. Axman

    Axman Notebook Evangelist

    Reputations:
    128
    Messages:
    494
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    i want to see if the new 4870s make a difference.
     
  7. Koshinn

    Koshinn Notebook Deity

    Reputations:
    171
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    56
    Wow, yours is worse than mine!
     
  8. Encephalon9986

    Encephalon9986 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    3
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    This is what mine looks like running Windows 7 RTM
     

    Attached Files:

  9. Prodigy-man

    Prodigy-man Notebook Geek

    Reputations:
    10
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Do you have to rub it in? :) But what drivers are you running for chipset/audio etc...?

    For me the new audio drivers kinda fixed the sound stuttering problem. It still happens when watching youtube HD but itunes no longer stutters... only when OSD menu comes up...

    And it is getting worse now...
    [​IMG]
     
  10. Koshinn

    Koshinn Notebook Deity

    Reputations:
    171
    Messages:
    1,146
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    56
    I get stuttering in Songbird.

    I'll try running just the 9400 and see if I get stuttering later, maybe they're right that the SLI drivers are owning us.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page