M17X-R4 with GTX 1080 GDDR5X 8GB

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by Rengsey R. H. Jr., Sep 6, 2018.

  1. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    592
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    1,931
    Trophy Points:
    231
    Nah, my inquiry about the WX7100 in the zbox was mostly because I dont want a paper weight if I am to spend 1500+ on one just for the 1080, know what I mean?

    Then at the end of the day Ill have 2 computers, instead of one. The math is much more favorable at that point. Striker1234 did the same for his zbox 1070 but ended up with a paper weight since it doesnt boot without the GPU.

    With the Eurocom vBIOS the Wx7100 works well in the M17x R4 in SG mode with the 60hz panel. Its very likely the same is true for the Aw17 R1 but that can be tabled for another time. For now everyone is looking forward to your success with the 1080 :)
     
    Rengsey R. H. Jr. likes this.
  2. Rengsey R. H. Jr.

    Rengsey R. H. Jr. I Never Slept

    Reputations:
    995
    Messages:
    2,574
    Likes Received:
    823
    Trophy Points:
    131
    Looks like i'm still getting the same issue, Code 43. The driver did install , but it didn't stick at all. kinda weird. I don't know what else to do. lol
     
  3. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    592
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    1,931
    Trophy Points:
    231
    Windows 10 and Full UEFI environment over eDP?
     
    Rengsey R. H. Jr. likes this.
  4. Rengsey R. H. Jr.

    Rengsey R. H. Jr. I Never Slept

    Reputations:
    995
    Messages:
    2,574
    Likes Received:
    823
    Trophy Points:
    131
    QUOTE="TheReciever, post: 10794761, member: 483062"]Windows 10 and Full UEFI environment over eDP?[/QUOTE]

    SUCCESSS !!!!! but one issue ..RAM not detected..

    Flashed Clevo 1BE0 rom ...

    I'll be back later to benchmark. I'm 5 minutes late to pick up my son from school ... lol



    success.JPG
     
    ssj92 likes this.
  5. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    592
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    1,931
    Trophy Points:
    231
    Your display is also reporting as 60hz?

    Looking good though
     
  6. Raidriar

    Raidriar ლ(ಠ益ಠლ)

    Reputations:
    1,466
    Messages:
    5,367
    Likes Received:
    3,797
    Trophy Points:
    431
    We just gonna ignore this?
    lol.png
     
  7. Rengsey R. H. Jr.

    Rengsey R. H. Jr. I Never Slept

    Reputations:
    995
    Messages:
    2,574
    Likes Received:
    823
    Trophy Points:
    131
    LMAO ... I can explain.

    I had this gmail since the gmail beta days .... and no comment ...

    To get back on track , I am going try a few more bios. This bios is not detecting the GDDR5X Ram .
     
    ssj92 likes this.
  8. M18x-oldie

    M18x-oldie Notebook Evangelist

    Reputations:
    14
    Messages:
    319
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    56
  9. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    592
    Messages:
    3,322
    Likes Received:
    1,931
    Trophy Points:
    231
    Are you on eDP? because your screenshot is showing 60hz and not 120hz. Unless I am misunderstanding something?
     
  10. Striker1234

    Striker1234 Notebook Consultant

    Reputations:
    104
    Messages:
    276
    Likes Received:
    285
    Trophy Points:
    76
    All of us know that that the Zotac 1080 is eDP Capable, but his original vbios does not have it enabled since the EN1080 does not require it.

    We need to have @Prema support to edit original vbios for this...
     
    cdoublejj likes this.
Loading...

Share This Page