M17x r4 booting erratically

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by benc122, Nov 28, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41
    I have a M17x r4 and when I turn it on the keyboard light turns on and the fans spinning then it turns off by itself and then turns back on and loops over and over sometimes I get it to post most of the time it doesn’t. What is going on
     
  2. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41


    Here’s my video on what’s going on
     
  3. EepoSaurus

    EepoSaurus Notebook Evangelist

    Reputations:
    311
    Messages:
    621
    Likes Received:
    549
    Trophy Points:
    106
    If there is no backlight then it could be a bad graphics card. If you have a spare pop it in.
     
  4. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41
    It doesn’t even have a mxm gpu in it I haven’t ordered any yet but sometimes I could get it to post and it will run normally until I unplug the ac adapter since my battery hasn’t come in the mail yet
     
  5. EepoSaurus

    EepoSaurus Notebook Evangelist

    Reputations:
    311
    Messages:
    621
    Likes Received:
    549
    Trophy Points:
    106
    So it is running on integrated graphics? Might be your screen or cpu.
     
  6. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41
    I confirmed the screen and cpu working because earlier it booted to the bios and windows but I don’t know because My charger and battery haven’t came in yet so I’m using my 90w dell charger
     
  7. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41
    And it’s running on integrated graphics so do I need to buy a mxm gpu for it to post?
     
  8. ll_r1d0_ll

    ll_r1d0_ll Notebook Consultant

    Reputations:
    33
    Messages:
    296
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    41
    any error or issue caused before this thing started to happen?i guess its issue with the bios ... check your CMOS battery by opening its back and reseat the cpu and rams too just as a try ...hope it will work...im thinking that it is the CMOS BATTERY issue..according to my 5th sense :p

    u dont need to buy an mxm gpu to make it post..it can work on integrated intel gpu as well without any issue only if it is not disabled in your bios...
     
    Last edited: Nov 28, 2017
  9. ll_r1d0_ll

    ll_r1d0_ll Notebook Consultant

    Reputations:
    33
    Messages:
    296
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    41
    if that was the screen ... atleast the alienhead would blink continuously for loading the windows or even detecting the hard drives
     
  10. benc122

    benc122 Notebook Consultant

    Reputations:
    13
    Messages:
    119
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    41
    I don’t have a battery yet but there wasn’t any error nor beeping it worked fine until this afternoon
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page