M17x R4 Audio Problem

Discussion in 'Alienware 17 and M17x' started by Moikiz, Jun 8, 2012.

  1. Moikiz

    Moikiz Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi people, I'm having some trouble with the audio on my M17x R4 and was wondering if any of you could help me out.

    Basically I plugged in an audio jack for a pair of speakers and a pop-up box for the Sound Blaster Recon3Di panel came up and I went to choose stereo and line-in but accidentally clicked on 5.1 surround sound. The program then crashed and now I can't get any audio to play from my laptop from both my speakers and the in-built ones.

    Could any of you help me please :)

    [edit]
    I've tried a few things such as restoring the SoundBlaster control panel to its default settings as well as re-downloading and running a repair of the audio drivers from dell but I just can't seem to get any audio to play. Any help would be greatly appreciated.

    [second edit]
    Don't worry, just uninstalled and then re-installed the Recon3Di panel and it all seems to work now.
     
Similar Threads: M17x Audio
Forum Title Date
Alienware 17 and M17x M17x r3 IDT audio driver will not install, Error. Please help. Feb 10, 2015
Alienware 17 and M17x M17x - Audio quits after a while. Service still running, device showing good. Dec 18, 2014
Alienware 17 and M17x M17xr1 audio echo problem Sep 1, 2014
Alienware 17 and M17x -Sound Card- Microphone/audio Input doesn't work. (Alienware M17x R4) Dec 27, 2013
Alienware 17 and M17x Alienware M17x R4 Audio problems Nov 26, 2013

Share This Page