M15X won't boot after 970M upgrade

Discussion in 'Alienware M15x' started by Fl0oW, Dec 21, 2020.

  1. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    It's not out, it's an old picture that i take when i received the card ^^
     
  2. blazeghost

    blazeghost Notebook Consultant

    Reputations:
    6
    Messages:
    120
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    41
    haha, ok, here´s what I would do. First of all, I would try my older 260m to discard a faulty 970m, if your system still doesn´t boot, then you just missed something when reasemblimg your m15x. Take special care with screen and keyboard conectors since those are the usuall suspects, finally if you uninstalled them try reseating your ram, pretty sure it´s one of those things.-
    The m15x has a little bad temper, it wont boot unless EVERYTHING is working perfectly
     
    Last edited: Dec 21, 2020
  3. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok, thanks a lot man, I'll try this tomorrow and I'll update you here !
     
  4. blazeghost

    blazeghost Notebook Consultant

    Reputations:
    6
    Messages:
    120
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    41
    Good luck! Btw, dont forget to allways do a power drain before doing anything to your machine (remove battery and power supply, then press and hold power button for 10secs )in order to discharge any remainig power from caps.
     
    Fl0oW likes this.
  5. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok so i done a cmos battery reset, nothing change (my alienfx keeped colors than i set on windows, idk if it's normal)

    I checked every cables than i disconnected when i installed the 970M, they are all connected, so idk..

    I'll try to put my 260M back

    EDIT : I just thought of something, I didn't put pads underneath the graphics card, maybe there's a short circuit?
     
    Last edited: Dec 22, 2020
  6. blazeghost

    blazeghost Notebook Consultant

    Reputations:
    6
    Messages:
    120
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    41
  7. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok, I reinstalled my 260m without thermal pads ect, just to test if my m15x boot and ... It boot.

    So i presume than the 970M i got is dead ?
     
  8. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Is it possible that my problem is due to the fact that the card may work with NVIDIA Optimus & G-Sync?

    (I don't know if the card work with NVIDIA Optimus & G-Sync)
     
    Last edited: Dec 22, 2020
  9. blazeghost

    blazeghost Notebook Consultant

    Reputations:
    6
    Messages:
    120
    Likes Received:
    34
    Trophy Points:
    41
    I don´t know about that. I´m my opinion it´s a dead 970m, I would try it one more time to see if it still doesn´t work, and then try to return it. Swapping a 970m is not an over complicated thing, just install it, mod the driver and it´s usually good to go.-
     
  10. Fl0oW

    Fl0oW Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Yes, i think it's a dead 970M too, i'll get a refund & buy another one

    Thanks for your help man, i really appreciate it !
     
Loading...

Share This Page