1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

local connection only

Discussion in 'Networking and Wireless' started by mtness, Dec 24, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mtness

    mtness loitering

    Reputations:
    366
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    1,612
    hey all
    i am visiting with friends at the moment and connected to there wifi, for the first day all was working great and then for the next 2 days i have been getting a message saying ''local connection only'', it seems to be connected but whenever i try to access the net i get a unable to connect to internet message.
    this morning when i turned on the pc i have a new message saying'' local and internet''
    and i can access the net, it seems alittle random, so if anyone has any solutions to this problem id love to know about them.
    thanks in advance
     
  2. Andy

    Andy Notebook Prophet

    Reputations:
    2,133
    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    6,399
    Whenever you get local connection only, try diagnosing it and Reset the network adapter. It occurs kinda randomly for me as well, but resetting or a system restart fixes it.
     
  3. Wishmaker

    Wishmaker BBQ Expert

    Reputations:
    362
    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    1,803
    This is Vista problem :p. It sometimes helps if you reboot the whole setup. Renewing the adapter won't work all the times.
     
  4. mtness

    mtness loitering

    Reputations:
    366
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    1,612
    ive tryed diagnosing it with all the options windows makes avalible but it does nothing, :confused: i think i even tryed to reset the adaptor and still no luck.

    ok so there arnt any drivers or something windows has released to address this issue, its a real pain as its a gamble if i can get online or not.
    what do you mean by ''reboot the whole setup'' could you please talk me through it, im a newbi to pcs thanks.
     
  5. Wishmaker

    Wishmaker BBQ Expert

    Reputations:
    362
    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    1,803

    Well...I had this problem quite often with a crappy old wifi router. Updating to the latest INTEL drivers helped but the prob is still there. My NETGEAR never did this sort of thing with my u6. This is a Vista issue because it has some new "innovative" features that old products simply do not support them. I mean, you buy a 30 euro 54Mbit Wi-fi router and you'll have constant drops in battery saving mode because it does not support vista saving options. Also this local thingie mabob...

    By reboot the whole set-up I mean:

    1. Modem+Router turn them off and wait 1 minute.
    2. Laptop/pc.
     
  6. Wirelessman

    Wirelessman Monkeymod

    Reputations:
    4,429
    Joined:
    Jan 15, 2008
    Messages:
    4,401
    Try to do a ipconfig release and ipconfig renew.
     
  7. Wishmaker

    Wishmaker BBQ Expert

    Reputations:
    362
    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    1,803
    It does not work all the time. It will reconnect and give only local access.
     
  8. mtness

    mtness loitering

    Reputations:
    366
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    1,612
    ok thanks for the ideas ill gve them a try and get back to you with the results.
    thanks :cool:
     
  9. w500?

    w500? Notebook Consultant

    Reputations:
    118
    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    210
  10. mtness

    mtness loitering

    Reputations:
    366
    Joined:
    Dec 11, 2008
    Messages:
    1,612
    well an update, still havent found a solution to this problem, ive tryed everything i can find to resolve this issue, its quite frustrating :confused: , as im with friends for two months so dont want to buy a new router, the only way i have been able to get it working since the last time four days ago has been to restore the laptop to that date, then the connection works fantastically.
    anyway, doesnt look like theres much i can do about it, thanks for every ones help. takecare
     
Similar Threads: local connection
Forum Title Date
Networking and Wireless No Local Area Network Connection Showing? Aug 30, 2014
Networking and Wireless How to Clear DNS Suffix from Local Area Connection Jan 22, 2011
Networking and Wireless Windows Vista Wireless Local Connection Only Problem? Dec 29, 2008
Networking and Wireless local area connection missing in vista Nov 22, 2008
Networking and Wireless local area connection disconnects after sleep mode Oct 2, 2008

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page