1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

Intel RST not running + slow start up

Discussion in 'Alienware M15x' started by kaizenmx, Dec 4, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kaizenmx

    kaizenmx Notebook Consultant

    Reputations:
    24
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    My M15x is slow at start up. After punching in my password, I have to wait more than 10 seconds to go to desktop. Also, recently this notification call Intel RST not running after start up. Is my slow start up related to this?
     
  2. taylrjones

    taylrjones Notebook Consultant

    Reputations:
    51
    Messages:
    237
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    31
    I don't think your slow startup would be related to the RST not running. The service probably just got disabled. I would try uninstalling and reinstalling the RST driver and disabling necessary startup and boot items.

    Type msconfig in the start menu, right click, run as administrator.
    Then, go to the startup tab, disable anything that is not essential or that you do not use.
    Next, go to the services tab. Click hide Microsoft services, and again, disable items that are not needed or not used.

    Apply and reboot. Report on your results and we'll go from there.

    EDIT:
    I just realized that this is the same thread as the slow startup thread. Still worth trying this^^
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page