]]>

How to install Windows 7 on Samsung 950 PRO

Discussion in 'Solid State Drives (SSDs) and Flash Storage' started by Phoenix, Dec 17, 2015.

  1. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    20,380
    Messages:
    30,863
    Likes Received:
    40,070
    Trophy Points:
    931
    You have to use CSM and set UEFI for everything except video, and that should fix the behavior you are experiencing with the hanging at the splash screen. You need GOP video support for UEFI and Windows 7 uses VGA. In your BIOS enable CSM and on the CSM menu choose the option for Legacy and UEFI. Everything except for video can be UEFI. Video needs to be set to Legacy.

    I have two 512GB 960 Pro in RAID0, two 1TB 840 EVO in RAID0 and a 2TB Barracuda 7200 RPM drive for data. All of the SSDs are GPT. The 2TB spinner is MBR.

    [​IMG]
     
  2. Phoenix

    Phoenix Super Tweaker

    Reputations:
    10,000
    Messages:
    15,990
    Likes Received:
    20,982
    Trophy Points:
    931
    ok thanks,, but are your disks initialized as GPT or MBR? we know that GPT is the recommended way for UEFI
     
    Donald@HIDevolution and Mr. Fox like this.
  3. Mr. Fox

    Mr. Fox Undefiled BGA-Hating Elitist

    Reputations:
    20,380
    Messages:
    30,863
    Likes Received:
    40,070
    Trophy Points:
    931
    All of the SSDs are GPT. Only the spinner is MBR. I mentioned that in an edit of the previous posts as you were asking in a new post.
     
    Donald@HIDevolution and Phoenix like this.
  4. Phoenix

    Phoenix Super Tweaker

    Reputations:
    10,000
    Messages:
    15,990
    Likes Received:
    20,982
    Trophy Points:
    931
    ok I bought a new Key from Kinguin as I sold my recently purchased key a few months back to a moderator. got a new key for 35 bucks with the protection
     
  5. Phoenix

    Phoenix Super Tweaker

    Reputations:
    10,000
    Messages:
    15,990
    Likes Received:
    20,982
    Trophy Points:
    931
    @Mr. Fox nope, still hanging at the Windows loading splash screen even though I set the BIOS to UEFI with CSM and by default the video is set to legacy and everything else to UEFI. I also tried setting everything to legacy but no luck. I will try to install it in Legacy then without UEFI
     
    JCordero31 and Mr. Fox like this.
Loading...

Share This Page