Help with Clevo P870tm1-g Windows Reinstall Gone Wrong

Discussion in 'Sager and Clevo' started by Everlast, Feb 16, 2020.

  1. Everlast

    Everlast Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi,
    I have (I think) a Clevo P870tm1-g. It has the full copper plate heat sink. It origionally had a 7700k (or 6700k) and was modded with the dsank BIOS and now has a 9700k, 2 gtx 1080sli and one 1tb SSD.
    I just bought it yesterday and wanted to reinstall windows. The recovery option from Windows did not work (it stops about 60 percent of the way and wants to restart). So I made a recovery USB. While this is seen as bootable, none of the options leads to doing a recovery from the USB. I eventually tried to redo the SSD based recovery, and now all of a sudden either my SSD is not seen or not seen as bootable. If I turn the computer on, it shows bios then says " Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected boot device and press any key". I put a windows 10 ISO on another USB and this doesn't change behavior (I may have done this wrong, maybe its more complicated than putting an iso on a usb?). The recovery usb still works but I have tried every option and none of them help.
    Even stranger is in the BIOS all four SATA drives show empty. Would the SSD show in the SATA list? I don't see it anywhere else. I tried changing the settings so all USB and all HHD are bootable, but this didn't change anything either.
    I cant even tell if the SSD is missing or not. If I choose the ssd recovery option from the USB recovery it works for ten minutes then fails at around 60%, I would imagine if there was no disk it would warn me right away?
    If I try to find the ISO USB it doesn't work and doesn't have any other options. At this point I cant find any real info on the problem and don't know of anything else to try.

    Does anyone have any ideas?
    Thanks!
     
  2. Clevobest

    Clevobest Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
  3. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,567
    Messages:
    53,436
    Likes Received:
    15,380
    Trophy Points:
    931
    Sounds like you corrupted the install and you need to start fresh.
     
  4. Gonzberg

    Gonzberg Notebook Enthusiast

    Reputations:
    10
    Messages:
    39
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    16
    That was my first thought too. I tried to install windows on a nvme SSD but it didnt show up in my dsanke modded bios. I switched to a SATA one, Crucial mx500 and everything was fine.

    As already set, use the media creation USB tool to get a propper working boot media.
     
    Last edited: Feb 17, 2020
  5. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,567
    Messages:
    53,436
    Likes Received:
    15,380
    Trophy Points:
    931
    Were you in uefi mode with a GPT partitioned usb drive with the image on it?
     
  6. Everlast

    Everlast Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Thanks for the responses. I'm an idiot, I didn't realize how the Microsoft USB software worked. I have not done this since XP and 95 and didn't understand how a 17 meg download could fix windows until I used the utility.
     
  7. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,567
    Messages:
    53,436
    Likes Received:
    15,380
    Trophy Points:
    931
    You are not the first, I helped one guy still using an RM tool fron 15 years ago to create usb sticks which were of course not uefi compatible.
     
    Papusan likes this.
Loading...

Share This Page