Help plz AW 18 gtx 1070 won’t recognise

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by expresstyle, Oct 13, 2020.

  1. expresstyle

    expresstyle Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    Hi pp, I bought an gtx 1070 mxm 3.0 but it won’t be recognised in bios already I have set SG mode sometimes it is recognise when I reset the pc through optimal default settings on bios but wouldn’t be recognise in windows :((((
     
  2. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    841
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    2,433
    Trophy Points:
    231
    Even in SG mode you will still need to mod the .inf file in the nvidia drivers
     
    ChanceJackson likes this.
  3. expresstyle

    expresstyle Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    I know but the gpu doesn’t load on windows
     
  4. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    841
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    2,433
    Trophy Points:
    231
    As far as I am aware it will display as Microsoft Display Adapter until drivers are installed, at least that how it was for me with my 17 R1.

    I dont have any direct experience with the AW18 though so I suppose it could be different...
     
  5. expresstyle

    expresstyle Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    Nobody that does tested black pcb gtx 1070 on AW18?
     
  6. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    841
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    2,433
    Trophy Points:
    231
    Overall its been mixed results on the Quadro p5000 PCB GTX 1070 cards.

    Pictures would help a lot, device manager for one
     
  7. expresstyle

    expresstyle Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    Nothing to show, I guess that is not working the gpu just the pc doesn’t show it either in bios so I guess that is dead :(
     
  8. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    841
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    2,433
    Trophy Points:
    231
    Try reseating it and making sure you are in SG mode, easy way to tell is if the HD 4600 shows up in the device manager.
     
    expresstyle likes this.
  9. expresstyle

    expresstyle Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    16
    With resetting you mean the hard reset way? Removing ram wait for the beep and placing it again? I can try this tomorrow but am not will be lucky surely haha yes the SG it’s on mine gtx 880m get read but not the gtx 1070, do you know how does eBay work for this things? I paid 270 euro for this crap I hope to get refund :/
     
  10. TheReciever

    TheReciever D! For Dragon!

    Reputations:
    841
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    2,433
    Trophy Points:
    231
    Ebay is the worse place on earth for sellers, open a claim and you get your money back.

    No I mean to reseat the MXM 1070, remove, make sure its clear of anything dust etc etc then reinstall, same thing for the 1070, make sure the contacts are clean
     
    ChanceJackson and expresstyle like this.
Loading...

Share This Page