GP75 10SFK fan noise problem!

Discussion in 'MSI' started by Math.Brandon, Sep 12, 2020.

  1. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hello guys!
    I recently bought a new laptop from @GenTechPC , which is MSI GP75 10SFK, when I turned it up the fan 1 (left one) keep spins between 6 to 8 seconds then stops the same time, then again and again, the whole day, tried to enter to MSI dragon center and make it silent, but no chance. So I tried to activate cooler boost (Button) and the fan 2 (right one) works fine, but the first one has no relation with it, it's like it's working separately.
    One more thing the RPM in fan 1 is always 0 RPM even it's spinning as I mentioned below, but when I activate the second one , it's showing around 5000 RPM only in second fan, and still 0 RPM in first fan.

    After 30 minutes, the fan stopped spinning for almost 2 minutes, and back to normal without any noise, and when I try cooler boost in that time, they are working both perfectly and stop when I press the button, after that 2 minutes, it's back to spinning again as mentioned above.

    I really don't know what is wrong with it, is it normal guys? I mean the laptop is brand new, just try to turn it on and works in Google chrome some time, no games, nothing else.

    Need your help. What should I do?
    Thanks.

    VIDEO OF THE PROBLEM: https://drive.google.com/file/d/1-HqKM5bCA08cfd9B_UmXfAHfU2QB2Jjr/view
     
    Last edited: Sep 14, 2020
  2. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    63 views and no reply?!! come one guys.. I need some help here.
     
    Last edited: Sep 13, 2020
  3. OgUrecheK

    OgUrecheK Notebook Guru

    Reputations:
    15
    Messages:
    65
    Likes Received:
    45
    Trophy Points:
    26
    The cooler sensor may be faulty, but only the service center will tell you more precisely.
     
  4. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    So no chance to fix it instead of return it back?
     
  5. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
  6. Vaardu

    Vaardu Notebook Geek

    Reputations:
    8
    Messages:
    75
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Other things you could try. What does it say when you load up HWInfo in sensors only mode? https://www.hwinfo.com/

    Try rebooting the laptop into safe mode to see if the fan behaviour acts the same, or acts differently.
     
  7. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I don't get the first one. Do I need to install that software in my laptop then check for sensors only mode, and take a screenshot for you, right?
     
  8. Math.Brandon

    Math.Brandon Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
  9. Vaardu

    Vaardu Notebook Geek

    Reputations:
    8
    Messages:
    75
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    26
    Even happens in the BIOS? Oh dear.

    Also for HWInfo there's a zip version that you can just extract and run. You can then screencap the temperatures and posting here to see if it's picking up anything that isn't normal.
     
Loading...
Similar Threads - GP75 10SFK noise
  1. N2ishun
    Replies:
    7
    Views:
    552
  2. -=$tR|k3r=-
    Replies:
    0
    Views:
    519

Share This Page