Finally Official 7970M Driver released - AMD Catalyst 12.6 WHQL and 12.7 Beta

Discussion in 'Alienware 18 and M18x' started by Peter, Jun 28, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bumbo2

    bumbo2 Notebook Deity

    Reputations:
    324
    Messages:
    1,612
    Likes Received:
    104
    Trophy Points:
    81
    One thing that can be affecting the drivers installation and performing could be any anti virus running when you installed the driver. I remember the amd used to said something about that on the installation instruction for 6990M and 6979M last year.
     
  2. proviticus

    proviticus Notebook Enthusiast

    Reputations:
    40
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Hey guys,
    I'm still working on the 12.7 betas, but I've noticed a (potential) problem. All my games and everything are still working 100%, but my curiosity got the better of me so I wanted to see my temperatures during a long gaming session.

    Long story short I installed MSI afterburner, using some suggestions from Mr. Fox's thread, though I skipped all the CPU info stuff. I had many problems with sensors and such on the second card with ULPS enabled, so I turned that off and everything is working almost perfectly.

    My problem is before I disabled ULPS I had a fan sensor on the second card show up, but it always read 0. Now, with it disabled the sensor doesn't appear in the MSI list nor in any other programs I've downloaded that should show fan speeds. I can't see the fan speeds for either card and they're the thing I'm most curious about.

    Anyone know anything about this? I'd appreciate any knowledge anyone has to offer.

    P.S. my temperatures do seem to stabilize at around 76-78C on both cards (the second slightly cooler), so I don't think there's a problem, I just want to see those fan speeds. Thanks!
     
  3. bumbo2

    bumbo2 Notebook Deity

    Reputations:
    324
    Messages:
    1,612
    Likes Received:
    104
    Trophy Points:
    81
    i don't think it show up the fan speed, i don't see it on mine. :confused:
     
  4. proviticus

    proviticus Notebook Enthusiast

    Reputations:
    40
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    ok. It's just I've heard a lot of talk about fan troubles on the 6900 series and I wanted to be able to check up on them myself. But it there's no way there's no way.
     
  5. GDColtre

    GDColtre Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hello guys :)
    New to the forum, just signed up cuz I'm having problems with my 7970m.

    But first things first, need to tell someone why I'm so sad/pissed off.

    I'm a user from Brazil that saved A LOT of money to buy a gaming platform, since I was stucked with a crappy dell desktop that I got it when I went ouside my state to study.

    After 5 months saving I bought my self a barebone built in a CLEVO structure, this is the one: Avell Notebooks - Produtos - Avell FullRange G1730 D5HJ
    But with a 7970m

    It's the regular CLEVO/SAGER notebook, but because I'm Brazilian, the taxes raise the value of any imported eletronic, so I bought this baby for, doing the math on my currency to dollar, about R$2500.

    I realize that this is a hell lot more than the EU/US users pay in their notebooks, but it was still the best choice, compared to other notebooks.

    Waited about 4 months after payment to get my hands on the NB, delays on the radeon/clevo lunching, plus the time that takes to things get here in Brasil, get taxed and stuff.

    4 long months after paying for him, I finally got him yesterday and it was SAD.

    First of all, the screen came with a dead pixel, gonna have to wait another day to repair it.

    Ok, dead pixel, not a big deal, but it was a bad start.

    So I went to the games, instaled Heroes of Newearth, and tried to play using the enduro, got disapointed, the max graphics were a little low on FPS, something I did not expected in a game like HoN, that doesn't need such a high performance of the VGA.

    Tried to disable enduro, could not get it done.
    Instaled all drivers, 12,7/cap - 12,6, and could not do it.

    After giving up to disable enduro, started DL on BF3 and went to sleep.

    Today I woke up to go to work and turned on the NB, just to check if BF3 finished DL and it was going to work, and, for my surprise, the 7970m just stoped working and got me the CODE 43 error.

    Unistalled all drivers, deleted the registers in regedit, and still not working, going to format my win7 today and see if I can get him to recognize the 7970m again.

    I'm sorry for the huge post, but not many ppl in Brazil can afford a machine like that, making it almost impossible for me to find ppl from my country to discuss/help me with this subject.

    I just needed to tell my story, cuz I'ts really sad to pay A LOT more then other users for a nice NB and have those kind of problems :(

    Also, there's no good RMA policy here, so I'm pretty much gonna have to wait for a solution from AMD :/

    Thx for the atention, and sorry for the clumsy english :p
    PS: posted in the Alienware forum cuz it was the 1st one that google showed up to me about the CODE 43 error.
     
  6. bumbo2

    bumbo2 Notebook Deity

    Reputations:
    324
    Messages:
    1,612
    Likes Received:
    104
    Trophy Points:
    81
    Here you go. http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/674918-list-your-solutions-enduro.html
     
  7. juliant

    juliant Notebook Deity

    Reputations:
    1,015
    Messages:
    1,409
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    66
  8. Arestavo

    Arestavo Notebook Evangelist

    Reputations:
    188
    Messages:
    559
    Likes Received:
    215
    Trophy Points:
    56
    The new driver is showing up at the US site as well - link
    I will give these a shot when I get home, but the only listed fix is for PowerExpress switching issues...............

    EDIT: At least these appear to be based on the 12.6 driver.
     
  9. Xeno43

    Xeno43 Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I figured it out. There goes 5 hours of my life I will never get back.

    You have to uninstall the display driver 7970m under the device manager, reboot, uninstall everything amd (through add and remove programs, click change on the AMD installer), then reboot.

    Then I had to reinstall the drivers that came with my laptop (a Sager), and then I installed the 12.6 display driver over top, but none of the rest of the stuff in the 12.6 package.

    Hope this helps!
     
  10. sadegh1993

    sadegh1993 Notebook Guru

    Reputations:
    0
    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    hello

    where is 12.7 beta driver for 7970m (p150em , Windows 7 64bit) for downloading ?

    excuse me if my English is bad

    Thank you
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page