External G-sync monitor FPS drops to 0 /freeze/stutter temporary fix

Discussion in 'Sager and Clevo' started by qwerty0025, May 24, 2017.

  1. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    7,033
    Messages:
    43,845
    Likes Received:
    11,056
    Trophy Points:
    931
    Have you bug reported that to Nvidia?
     
  2. rargall

    rargall Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Thought I'd make an account to reply here - thought I was just having problems with my own Monitor/Laptop set up (I have a Alienware 15R3 1070 hooked up to a x34a), and surprised and a little shocked to see it's a common problem!

    I've updated to the latest drivers, 388.59 (12/07/2017) but still having the same problems - gameplay is fine but menus/loading/2d overlays seems to absolutely tank the frame rate to where it freezes for a tiny bit. If the monitor is not hooked up, then everything's fine.

    Is anyone else still experiencing this or have the drivers of about November time seemed to fix it for most?
     
  3. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    7,033
    Messages:
    43,845
    Likes Received:
    11,056
    Trophy Points:
    931
    Is it across multiple titles?
     
  4. qwerty0025

    qwerty0025 Notebook Guru

    Reputations:
    18
    Messages:
    72
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    26
    Hey, What's up guys? :) Been really busy lately so no gaming here. I've been using 388.00 until this point. Any news regarding the old issues? They just released 388.71 any experiences?
     
  5. hexum23

    hexum23 Notebook Consultant

    Reputations:
    74
    Messages:
    295
    Likes Received:
    132
    Trophy Points:
    56
    I haven’t tried 388.71 yet, but I’ve tried everything else since 388.00 and no real stuttering issues anymore. The only issue I sometimes have, and this may be totally unrelated, is I occasionally have a problem if I’m alt-tabbing between multiple games/programs. Sometimes when I return to a game, it runs very slow as if the graphics cards haven’t kicked into performance mode yet. An alt tab out and back in usually fixes it.
     
  6. INVNTIV

    INVNTIV Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hey everyone. Here's my experiences so far.
    GPU: ASUS GTX 1080 Strix
    Driver: 388.71
    I have a ASUS VG278HV (144hz) via Dual-Link DVI and ASUS ROG PG279Q (1440p 144hz, G-Sync) via DisplayPort. This is my normal dual-screen setup, and I have no issues when using it.
    When I plug in an HDMI cable, my dual-screen setup goes off and my system switches to my large 60hz LCD TV that I use for couch gaming. It is here that I start noticing my issues. I have normal max framerates, but very common intermittent frame time spikes that see my GPU usage plummeting to 0. I noticed this around the time that the November updates went out.

    Just thought I would share my experience in case any details of my usage scenario are useful. Hope there is a fix soon for this annoyance.
     
  7. qwerty0025

    qwerty0025 Notebook Guru

    Reputations:
    18
    Messages:
    72
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    26
    Seems to be an ongoing issue still. https://forums.geforce.com/default/...thread-released-1-8-18-/post/5272037/#5272037
     
Loading...

Share This Page