1. You may have noticed things look a little different around here - we've switched to a new platform (XenForo) and have some new forum styles and features. This how-to guide will help you find your way around. If you find anything that looks strange, post it in this thread.

ERROR: Unable to start bluetooth stack service

Discussion in 'Dell XPS and Studio XPS' started by nealloy1981, May 22, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nealloy1981

    nealloy1981 Notebook Evangelist

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    516
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Location:
    London
    What is that? why i m getting this error every time when i start my laptop. how to solve it? plz help me guys...
     
  2. Bog

    Bog Losing it...

    Joined:
    May 4, 2006
    Messages:
    6,046
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    206
    Location:
    Canada
    I would recommend reinstalling the BT driver using the latest drivers from Dell's website.
     
  3. BenUK

    BenUK Notebook Consultant

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
  4. nealloy1981

    nealloy1981 Notebook Evangelist

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    516
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Location:
    London
  5. Eambo

    Eambo Notebook Evangelist

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    361
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    http://xpsm1730.blogspot.com

    It's futile though, it doesn't seem to be a driver thing. I've had this same issue a lot over the past few months - multiple OS reinstalls. Are you on W7 by any chance?
     
  6. nealloy1981

    nealloy1981 Notebook Evangelist

    Joined:
    Jan 1, 2008
    Messages:
    516
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Location:
    London
    No,i m running vista ultimate 32. i m wondering how u guys r running windows 7. was it released in full version or u guys r running just the trial version. anyways, the link u gave me is for xps m1730. will that work for my xps m1530?
     
  7. huey85

    huey85 Notebook Guru

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    Used to get the same issue on win7 64-bit with my SXPS1340 (broadcom bluetooth) - I installed the Anycom drivers and no long do I get that error msg and I can finally use my Nokia BH-101 headset.

    link: http://forum.anycom.com/index.php?topic=2431.0
     
  8. wlepse

    wlepse Notebook Consultant

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    I get the same error on occasion with my 1640 running Vista64 Home Premium. If I reboot I rarely ge tthe error but I too have tried reinstalls and nothing works. I have also been getting a spoolsv.exe failing to load on occasion...are these related in anyway? I think the later is only a print spooler but since some printers can print from BT I wasn't sure.
     
  9. wlepse

    wlepse Notebook Consultant

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Which one did you use? Did you use the latest release candidate?
     
  10. Eambo

    Eambo Notebook Evangelist

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    361
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Apologies for some reason I missed the fact you're on an m1530. Not sure if it will work or not, always worth a try!

    Windows 7 was released as a beta/Release Candidate to the public. It's a very stable release. A release candidate is basically the last milestone before the full release, so without paying for it it's as close as the full version as you're going to get.


    I'll have to try those anycom drivers, getting this error every startup is very annoying.
     
  11. StudioXPS16

    StudioXPS16 Notebook Consultant

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    226
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
    Location:
    Miami/Singapore
    I've had this error come up a couple of times in a row, and then I could connect to my phone. I even reinstalled the drivers to no avail. Finally I rebooted the phone and I haven't seen the error since and have no problem connecting to the phone. Not sure if that was a coincidence or not.
     
  12. huey85

    huey85 Notebook Guru

    Joined:
    Mar 10, 2008
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    15
    v6.2.0.8500
     
  13. Les

    Les Not associated with NotebookReview in any way

    Joined:
    Jul 7, 2007
    Messages:
    5,391
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ontario, Canada
    I have a Studio 1340 and cannot get that site to open...can u throw in a direct link to the download?
     
  14. chewyeong90

    chewyeong90 Notebook Evangelist

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    30
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page