Drivers not working after format

Discussion in 'Asus' started by raphaelh1427, Jan 1, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. raphaelh1427

    raphaelh1427 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi, first of all excuse me for my english :)

    I reinstalled the "Asus FlipLock" and "Invensense G-sensor" drivers of my TP300LA-DW099H from asus' website: https://www.asus.com/support/Download/3/664/0/1/B54QCgYKVgEix639/41/
    after a format (same os reinstalled but pure), but they are not working, auto-rotate and keboard/pad auto-lock.

    I called assus support, cause of the problem: neccesary files were on the original OS, I didn't save it on an externel support..

    Does someone have an idea to solve the problem ?

    Thanks
     
  2. mujtaba

    mujtaba ZzzZzz Super Moderator

    Reputations:
    4,112
    Messages:
    3,084
    Likes Received:
    206
    Trophy Points:
    131
    Hello and Welcome to our forum!

    I think you have to install other files as well.
    Such as
    ATK
    Intel Serial IO controller driver

    If the worst comes to the worst. You will have to back up your files and send back your computer for re-installation.

    P.S.: What was the original OS and what is the OS you are currently installing? Maybe the drivers are not compatible? Are they both x86 or x64?
     
  3. raphaelh1427

    raphaelh1427 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I think I have installed everything.. I resolved the auto-rotate problem, but asus fliplock still don't working..

    Both soft you told me are installed, Original os: w8.1 64, same reinstalled

    but I have a program files (x86) folder were all asus drivers are installed excepted fliplock, in the program files one.

    I don't understand
     
    Last edited: Jan 2, 2015
  4. mujtaba

    mujtaba ZzzZzz Super Moderator

    Reputations:
    4,112
    Messages:
    3,084
    Likes Received:
    206
    Trophy Points:
    131
    Program Files (x86) is for 32-bit programs while the original is used for 64-bit software. This shouldn't be an issue.

    When you open your task manager, can you see the service for fliplock? (Flipcontroller.exe based on my search)

    You need to install this as well I think: "Keyboard Device Filter Utility"
    You're on ATK V1.0.0037? Make sure to have this installed as well: "ASUS Smart Gesture"

    I think these two should get the laptop to work, since they should facilitate the control of keyboard/touchpad.

    Now I would normally advise against this, but if the worst comes to the worst, you can re-install Windows. ASUS has drivers for TP300 as well, which may or may not be compatible with your laptop. They have a more up to date ATK and a more up to date version of Fliplock (Version 1.0.6 compared to 1.0.5 for TP 500).
     
  5. raphaelh1427

    raphaelh1427 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok thank you, I can see the service, I tried two version for g-sensor and four for fliplock, where did you find the 1.0.6?

    Those 3 softs are already installed and tried differents versions to make fliplock working.


    I tried formating three times for a clean drivers installation but nothing.. :/

    very strange.... thanks
     
  6. raphaelh1427

    raphaelh1427 Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
  7. weighedpolux

    weighedpolux Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I will be getting the same laptop in three days (Monday). I will do exactly the same thing you did when I swap the hard drive to a new ssd.
    I will be installing Windows 8.1 Pro. I will let you know my findings.

    We can also start a new owners thread for the TP300/500 Models.
     
  8. montyxos

    montyxos Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hello guys,
    I have the ASUS TP300LD-C4031H and the same problem with "Asus Flip Lock" after formatting the SSD. The orginal ASUS Windows 8 have so much bloatware you can not work with it :(
    Have anybody solved these? The notebook is still very good but this problem is really annoying!
    Thank you in advance!
    greetings
    Montyxos

    ps: all drivers and programmes are installed!
     
    Last edited: Feb 8, 2015
  9. Nulli

    Nulli Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    6
    Install older version of flip lock, 1.0.3 worked for me.
     
    montyxos likes this.
  10. montyxos

    montyxos Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Thanks a lot, Nulli!

    This works for me, too. At first I unistall my ASUS Flip Lock version (and delete the folder "<user>\AppData\Roaming\ASUS Flip"). Then I install the following version (1.0.3) of ASUS Flip Lock:
    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/TP300LA/ASUS_FlipLock_Win81_64_VER103.zip
    (offical software from ASUS).

    Now my keyboard and touchpad deactivate when I flip my screen - i am happy :)

    -Montyxos
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page