Dell XPS 15 L502X egpu not detected.. PLz help !!

Discussion in 'e-GPU (External Graphics) Discussion' started by Himansh, Feb 6, 2017.

  1. Himansh

    Himansh Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Hi, I have recently bought Exp Gdc Beast v8.4d. My system is Dell XPS 15 L502X. I have read almost every article to make it work. Followed exactly what was written in the posts. But my eGpu is not getting detected in device manager at all.
    The lights on exp gdc and gtx 1060 are ON when connected to wifi port through hot-swap, i even tried direct connection through egpu setup 1.30. But it doesnt get detected still.
    Even though it is connected and lights are on, it is not even shown detected in Egpu setup 1.30, it only detects igpu and dgpu.
    When i disable dgpu in setup, in rare cases it has shown egpu but that egpu is dgpu only with same ID tag.
    My gtx 1060 doesn't get detected at all.
    I have psu corsair VS450.
    Please help I've spent quite a few bucks on the gpu seeing it works on other L502X, but my L502X is not even detecting.
     
  2. don_svetlio

    don_svetlio Notebook Virtuoso

    Reputations:
    226
    Messages:
    3,083
    Likes Received:
    1,497
    Trophy Points:
    231
    Considering it's not officially support, DYI solutions don't always work - unless you've missed something in software, you may be out of luck.
     
  3. Himansh

    Himansh Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    I followed every step that other l502x users posted, how come mine l502x isn't detecting ? Maybe I'm missing something. Any help would be appreciated. Thanks.
     
  4. don_svetlio

    don_svetlio Notebook Virtuoso

    Reputations:
    226
    Messages:
    3,083
    Likes Received:
    1,497
    Trophy Points:
    231
    Go back to the guides and check your software - everything, even driver and bios versions and peripheral drivers/software.
     
  5. Himansh

    Himansh Newbie

    Reputations:
    0
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Instead of using egpu setup, I tried hot swapping now, but I couldn't hot swap bcz after uninstalling dgpu drivers, sleep mode option greys out in windows 7, unable to use.
    And on using egpu setup also I couldn't detect my egpu. Any idea what fault is there ?
     
Loading...

Share This Page