!Clevo P870km Problem with slave GPU and SLI!

Discussion in 'Sager and Clevo' started by kela777slk, Mar 17, 2019.

Tags:
  1. kela777slk

    kela777slk Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    87
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    hi all!
    i have trouble (big broblem)
    i have notebook p870km with bios from DSANKE and CPU 8700 not k version
    my GPU buy on Ebay from different notebook (p870km, p870dm2\3)
    in single mode if i install one Video card - both NVIDIA GTX1070 working very fine (all stress test pass), but if i put in slave MXM slot secondary video card (it doesnt matter which one), master card working fine, define in GPU-z, slave (secondary) GPU - in task manager only as 3D video controller and drivers not instal in automatical mode. i install without driver signature (I chose the same driver as the first video card). both gtx1070 visible in Task manager and GPU-z but SLI mode in nvidia control panel is missing/ i cannt enable sli mode.
    problem in card identification by nvidia driver.
    i try flash many vbios - no success...
    pci id cards are different - first 10DE 1BA1 and secondary 10DE 1BE1
    i programming SPI flash in 1BE1 GPU vbios From 1BA1 - anyway chip define how 1BE1...
    subsystem both video card are same

    <0> GeForce GTX 1070 (10DE,1BE1,1558,087A) --:NRM 86.04.56.00.1D
    InfoROM Version : G001.0000.01.03
    GPU Mode : N/A
    <1> GeForce GTX 1070 (10DE,1BA1,1558,087A) --:NRM 86.04.2A.00.28
    InfoROM Version : G001.0000.01.03
    GPU Mode : N/A
    NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.401.0)
    Simplified Version For OEM Only
    Adapter: GeForce GTX 1070 (10DE,1BA1,1558,087A) H:--:NRM S:00,B:02,D:00,F:00

    Identifying EEPROM...
    EEPROM ID (C2,2534) : MX MX25U8033E 1.65-2.0V 8192Kx1S, page
    Reading adapter firmware image...
    IFR Data Size : 2172 bytes
    IFR CRC32 : FC69D56E
    IFR Image Size : 2560 bytes
    IFR Image CRC32 : C69239E7
    IFR Subsystem ID : 10DE-0000
    Image Size : 256512 bytes
    Version : 86.04.2A.00.28
    ~CRC32 : CCB10A40
    Image Hash : 6CA875D9C57E40F65FA1A25E086ED257
    OEM String : NVIDIA
    Vendor Name : NVIDIA Corporation
    Product Name : GP104 Board
    Product Revision : Chip Rev
    Device Name(s) : GeForce GTX 1070
    Board ID : ED0F
    PCI ID : 10DE-1BA1
    Subsystem ID : 10DE-0000
    Hierarchy ID : Normal Board
    Chip SKU : 725-0
    Project : 2914-0010
    CDP : N/A
    Build Date : 06/29/16
    Modification Date : 07/06/16
    Build GUID : 00000000000000000000000000000000
    UEFI Support : Yes
    UEFI Version : 0x3000A (Aug 21 2017 @ 22712147 )
    UEFI Variant Id : 0x0000000000000007 ( GP1xx )
    UEFI Signer(s) : Microsoft Corporation UEFI CA 2011
    InfoROM Version : G001.0000.01.03
    InfoROM Backup Exist : YES
    License Placeholder : Absent
    GPU Mode : N/A
    Sign-On Message : GP104 E2914 SKU 10 VGA BIOS



    NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.401.0)
    Simplified Version For OEM Only
    Adapter: GeForce GTX 1070 (10DE,1BE1,1558,087A) H:--:NRM S:00,B:01,D:00,F:00

    Identifying EEPROM...
    EEPROM ID (EF,6014) : WBond W25Q80EW 1.65-1.95V 8192Kx1S, page
    Reading adapter firmware image...
    IFR Data Size : 0 bytes
    Image Size : 254464 bytes
    Version : 86.04.56.00.1D
    ~CRC32 : 091053E1
    Image Hash : 064CC9A9DBCEAF923F0F2BE73BEA52BC
    OEM String : NVIDIA
    Vendor Name : NVIDIA Corporation
    Product Name : GP104 Board
    Product Revision : Chip Rev
    Device Name(s) : GeForce GTX 1070
    Board ID : ED0F
    PCI ID : 10DE-1BE1
    Subsystem ID : 10DE-0000
    Hierarchy ID : Normal Board
    Chip SKU : 725-0
    Project : 2914-0010
    CDP : N/A
    Build Date : 11/03/16
    Modification Date : 11/07/16
    Build GUID : 00000000000000000000000000000000
    UEFI Support : Yes
    UEFI Version : 0x30006 (Oct 26 2016 @ 21305424 )
    UEFI Variant Id : 0x0000000000000007 ( GP1xx )
    UEFI Signer(s) : Microsoft Corporation UEFI CA 2011
    InfoROM Version : G001.0000.01.03
    InfoROM Backup Exist : NO
    License Placeholder : Absent
    GPU Mode : N/A
    Sign-On Message : GP104 E2914 SKU 10 VGA BIOS

    Tell me please, what can the problem be and how to solve it?
     
  2. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,010
    Messages:
    50,598
    Likes Received:
    14,335
    Trophy Points:
    931
    Ha e you ensured the SLI bridge is fully secured?
     
  3. kela777slk

    kela777slk Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    87
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    Without sli bridge secondary GPU not recognise by video driver?
    Sli bridge i put from dell alienware m18x r2 nvidia sli system. It must be identical with others sli bridges by pinout. I had to fold the wire several times...
    I think gpu must recognize automatically by video driver both graphics cards. My secondary card driver not install automatically, only with hard introduction.
    Someone can tell where the master is the additional power of the video card and where the slave is the power. On the board it is written but I can not understand for sure (foto or picture).
     
  4. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,010
    Messages:
    50,598
    Likes Received:
    14,335
    Trophy Points:
    931
    Either it's the cable or slot then. Have you got the power cable plugged in?
     
  5. kela777slk

    kela777slk Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    87
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    Yes. of course I connected the video card power cable (both GPU power cable, i try swap with each other ).
    How i can check the MXM slave slot (video card is visible in device manager as 3d video adapter? after installing hard driver - GPU-z monitoring all parametrs wery well - clocks, shaders, etc, HW info also recognize second video card with no sign. driver)? but for use secondary GPU i need Activate SLI technology, in cotrol panel nvidia is not preset SLI activation/deactivation
    maybe a problem in the main BIOS? How can I flash p870km at p870tm (need flash utility or need spi programmer)?
     
  6. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,010
    Messages:
    50,598
    Likes Received:
    14,335
    Trophy Points:
    931
    Then I think the sli cable is having an issue, that's usually the cause of not being able to switch.
     
  7. kela777slk

    kela777slk Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    87
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    without sli cable, slave video card must automaticaly recognize and install nvidia driver?
     
  8. bennyg

    bennyg Notebook Virtuoso

    Reputations:
    1,438
    Messages:
    2,260
    Likes Received:
    2,227
    Trophy Points:
    181
    The drivers can install and the GPUs can work without a sli cable, but not together and there will be no ability to enable SLI that shows in nv ctrl panel.

    You can use a cuda program with an option to run specifically on GPU2 - GPUPI is one I can think of - to check the slave is working OK on its own.

    If the slave can install drivers and can complete a workload then your issue is either the sli cable, or the different device IDs of the cards - you might have to look into whether its possible to flash a gsync Clevo 1070 (1BE1) bios onto the slave card. Shouldn't be an issue since the slave isn't using its display out but idk.

    When I was modding my P370EM with different sized cards the long SLI ribbon cable went funny at one point as it was twisted and squashed up against the edge of an inductor, relieving that with a wad of foam fixed it, they are fragile and I wouldn't be folding/unfolding them too often. A SLI cable from the P870DM2/DM3/KM/TM - any P870 except for the original P870DM(-G) - is what you need
     
  9. kela777slk

    kela777slk Notebook Geek

    Reputations:
    0
    Messages:
    87
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    thanks for answers my friends :)
    i try flash first and secondary video card many times (GOP old Gop new, with g-sync, without g-sync) - no success. i flash with spi prigram vbios from master card but she recognize also 1be1 not 1ba1... id information maybe in another chip or in BGA...
    ok i try fing program for using slave gpu.

    i reinstall system - win 10 in legasy mode. when i install manually driver for second card as first (master) card - nvidia control panel Whrite 2xgtx1070 graphics v.419 bus SLI menu not preset.
     
  10. Meaker@Sager

    Meaker@Sager Company Representative

    Reputations:
    8,010
    Messages:
    50,598
    Likes Received:
    14,335
    Trophy Points:
    931
    Sounds like the card could be faulty too but check the contacts in the slot for dust and the card edge for dirt.
     
Loading...

Share This Page