Clevo P750ZM (maybe bios problem)M.2 ssd and Wifi/lan not working

Discussion in 'Sager and Clevo' started by francisco santos, Jan 2, 2021.

  1. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Other thing i Found!!!

    upload_2021-1-3_14-39-42.png

    did this guy i bought changed motherboards ??

    [​IMG]
     
  2. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5


    I just took a picture and didn't feel any strange smells (burned), everything seemed to be right, the motherboard is without marks of any burnt component

    [​IMG]
     
  3. Tech Junky

    Tech Junky Notebook Deity

    Reputations:
    299
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    477
    Trophy Points:
    101
    To do a visual inspection requires taking off the cooler, pop the memory, etc. and view both sides of the board like they would do in a proper shop trying to repair the issue. Checking the capacitors for a doming effect and the transistors for scorch marks.

    Sure it's a PITA to do and takes a little bit of time to pull everything but if you don't want to spend more $ on a new board...
     
  4. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5

    well I think I will have no other choice but to open the laptop completely.

    And being honest I don't know how to change a capacitor or something that is burnt but I'm going know if the motherboard is good or not!

    But I have been thinking alot that the problem may also be with Bios because supposedly this Bios doesn’t support nvme and has a lot of comments about a user called @Prema who has a bios to be able to use nvme disks
     
  5. Kommando

    Kommando Notebook Evangelist

    Reputations:
    46
    Messages:
    376
    Likes Received:
    271
    Trophy Points:
    76
    P750ZM and P751ZM are the same Laptop. There is only a small asthetic difference iirc.

    I wonder why your laptop seemed to detect the NVMe drive before if you don't already have installed Prema BIOS.
     
  6. Tech Junky

    Tech Junky Notebook Deity

    Reputations:
    299
    Messages:
    1,244
    Likes Received:
    477
    Trophy Points:
    101
    Prema or not... it was working before and now 2 hardware items fail to work.

    It's a physical problem with the board unless you did something else in the past 7 months regarding a bios upgrade or some other hardware upgrade.
     
  7. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok guys i just arrived home

    Im going to update the BIOS to a new version to see if thats the issue and finally use the m.2 instead of the hdd
     
  8. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Im going to prepare the pen drive lets do this
     
  9. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Ok the time as come

    Im waiting 30 secs then I Will start the laptop again
     
  10. francisco santos

    francisco santos Notebook Enthusiast

    Reputations:
    0
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5

     

    Attached Files:

Loading...

Share This Page